Cargotecin Olli Isotalo nousee syksyllä Patrian toimitusjohtajaksi

Olli IsotaloPatrian toimitusjohtaja vaihtuu elokuussa 2016, kun  nykyinen toimitusjohtaja Heikki Allonen siirtyy sopimuksensa mukaan eläkkeelle. Patrian hallitus on nimittänyt diplomi-insinööri Olli Isotalon yhtiön toimitusjohtajaksi 15. elokuuta 2016 alkaen.

Heikki Allonen on johtanut Patriaa elokuusta 2008 lähtien. Hän jatkaa aktiivisesti eri hallitustehtävissä yhtiön ulkopuolella.

Uusi toimitusjohtaja Olli Isotalo (57) siirtyy Patriaan Cargotecilta, jossa hän on toiminut eri tehtävissä vuodesta 1993 lähtien. Tällä hetkellä hän johtaa Cargotecin Kalmar-liiketoimintaa.

”Haluan lämpimästi kiittää Heikki Allosta erinomaisesta työstä. Patrian taloudellinen kehitys on ollut myönteistä hänen kahdeksan vuoden toimitusjohtajakaudellaan, ja yhtiö on vahvistanut asemaansa Suomen puolustusvoimien strategisena kumppanina ja samanaikaisesti toiminut menestyksekkäästi vientimarkkinoilla. Hän on kehittänyt yhtiötä pitkäjänteisesti ja vienyt läpi monia merkittäviä hankkeita", sanoo Christer Granskog, Patrian hallituksen puheenjohtaja

"Patria siirtyy nyt uuteen mielenkiintoiseen vaiheeseen omistuspohjan laajentumisen myötä ja samalla saamme Patrialle uuden monipuolisen ja kansainvälisen kokemuksen omaavan toimitusjohtajan, jolla on vankkaa osaamista pohjoismaisten yritysten liiketoiminnan menestyksellisestä johtamisesta. Olli Isotalolla on vahvoja näyttöjä kyvystä viedä läpi muutoksia ja kehittää toimintaa määrätietoisesti. Olen vakuuttunut siitä, että hänen johdollaan Patria tulee uudistumaan ja myönteinen kehitys tulee jatkumaan”, jatkaa Granskog.

 Heikki_Allonen"Patrian toimitusjohtajuus on ollut erittäin mielenkiintoinen jakso urallani, ja kahdeksan vuotta on mennyt kuin siivillä. Patria on hyvässä kunnossa, ja yhtiöllä on ammattitaitoinen henkilöstö, mikä on mahdollistanut yhtiön aktiivisen ja jatkuvan kehittämisen: Millog-kumppanuus on laajentunut, lahjusepäilyt ovat historiaa, yhtiöstä on tullut merkittävä toimija puolustussektorilla, yhtiöllä on uusi, vahva vähemmistöomistaja ja edessä ovat historian suurimmat puolustushankinnat", toteaa Heikki Allonen.

Tässä on luonteva kohta toimitusjohtajan vaihdolle. Haluan kiittää Christer Granskogia ja Patrian koko hallitusta erinomaisesta yhteistyöstä kuluneen kahdeksan vuoden aikana", jatkaa Allonen.

 "Patria on nyt uuden edessä, ja olen vakuuttunut siitä, että yhdessä Patrian osaavan henkilöstön ja johdon kanssa sekä uuden hallituksen tukemana pystymme tarttumaan edessämme oleviin mahdollisuuksiin. Olen erittäin innostunut siirtymään kiinnostavalle toimialalle sekä yritykseen, jolla on tärkeä rooli alalla", sanoo Olli Isotalo.

Lue myös: