Clarion Hotel Helsinki Airport avautui Helsinki-Vantaalle - kattoterassilta avautuu kiitotienäkymät

STRAW_1Lähes kolme vuotta kestäneet rakennustyöt ovat päättyneet ja Suomen suurin hotellikokonaisuus on avattu Helsinki-Vantaan lentoasemalla. Terminaalin viereen kohonneet Clarion Hotel Helsinki Airport ja Comfort Hotel Helsinki Airport nostavat yhdessä lentokenttäalueen muiden hotellien kanssa lentoasema-alueen ja Vantaan merkittäväksi kokous- ja tapahtuma-alueeksi. Uuden hotellin kattoterassilta avautuu laajat näkymät lentoaseman alueelle.

STRAW_kiitotielle_1Clarion Hotel Helsinki Airport ja Comfort Hotel Helsinki Airport muodostavat Suomen suurimman hotellikompleksin ja yhdessä ne tarjoavat asiakkaiden käyttöön 37 500 neliömetrin tilat, jotka sisältävät 716 hotellihuonetta ja 21 kokoustilaa. Tarjolla on myös valtava 826 neliömetrinen juhlatila, joka mahdollistaa tapahtumat jopa yli 1000 osallistujalle. Hotellikompleksin tarjontaan kuuluu lisäksi hyvin varustettu kuntosali sekä wellness-alue ulkoporeammeineen ja saunoineen.

Yksi 1. kesäkuuta avautuneen hotellikompleksin erityispiirre on sen kattoterassi, josta avautuu laajat näkymät lentoaseman alueelle sekä kiitoteille. Se tarjoaa aiempaa parempia mahdollisuuksia mm. lapsiperheille eli tulevaisuuden ilmailijoille lentoliikenteen seuraamiseen Suomen päälentoasemalla. Kattoterassilla toimii uusi ravintolakonsepti NÒR. Tämä moderni brasserie tarjoaa pohjoismaisia ruokaperinteitä, jotka ovat saaneet vivahteita Euroopan parhaista mauista. Terassin suosikiksi saattaa kuitenkin nousta cocktailin nauttiminen kiitotienäkymillä.

STRAW_3Nyt valmistuneen hotellikompleksin toteuttamista oli suunniteltu vuodesta 2018 lähtien City Hall -hankkeen yhteydessä, jonka aikana rakennettiin Helsinki-Vantaan lentoaseman terminaalit yhdistänyt uusi sisääntulo. Hotelli- ja kongressikeskuksen rakennustyöt käynnistyivät pandemian viivästäminä lopulta lokakuussa 2021.

STRAW_ravintola_2Saman katon alla toimivat Clarion Hotel Helsinki Airport ja Comfort Hotel Helsinki Airport ovat kaksi eri brändiä ja konseptia. Ne palvelevat kaikenlaisia matkailijoita, matkoja, konferensseja ja tapahtumia. Hotelleihin mahtuu yhteensä yli 1500 vierasta. Uusissa hotelleissa matkustajien liikkumista sujuvoittaa suora sisäyhteys lentoaseman tuloaulaan.

Lisää huonetilaa asiakkaille tarjoavat terminaalin sisällä sijaitseva Comfort Hotel Xpress Helsinki Airport Terminal ja Aviapoliksen aseman sekä Suomen Ilmailumuseon vieressä sijaitseva Clarion Hotel Aviapolis.

STRAW_kiitotielle_3"Clarion Hotel Helsinki Airport nostaa Suomen pääkaupunkia korkeammalle Euroopan kokouskohteiden listalla ja tekee Vantaasta entistä houkuttelevamman alueen Suomen markkinoilla", sanoi Clarion Hotel Helsinki Airportin hotellinjohtaja Tarja Jeskanen.

"Olemme täydellinen valinta kaikille, niin niille, jotka haluavat ensisijaisesti nukkua pidempään ennen lentoa, myöhään saapuville, jotka tarvitsevat vain majoitusta, kuin kaveriporukoille tai urheilujoukkueille kahdeksan hengen XXL-huoneidemme ansiosta", kertoi  Comfort Hotellin ja Comfort Hotel Xpressin hotellinjohtaja Jenni Javanainen.

STRAW_kiitotielle_2"Tämä on suuri askel Strawberrylle Suomessa. Lisäämällä tämän valtavan hotellin salkkuumme osoitamme selvästi, että olemme tosissamme tavoitteissamme kasvaa massiivisesti Suomen markkinoilla. Hiljattain julkistamamme hankkeet Turussa ja Hyvinkäällä osoittavat, että suunnitelmamme ulottuvat Helsinkiä pidemmälle. Niiden saavuttamiseksi tarvitsemme vahvan perustan, jollainen meillä on sekä kaupunkihotelleissamme että klusterissa, johon nämä kaksi uutta hotellia yhdessä Clarion Hotel Aviapoliksen ja uudelleenbrändätyn Comfort Hotel Xpress Helsinki Airport Terminalin kanssa kuuluvat", sanoi Strawberryn Suomen maajohtaja Erika Ehrnrooth.

"Haluamme houkutella uusien hotelliemme myötä kotimaisia ja kansainvälisiä konferenssijärjestäjiä Helsinki-Vantaalle, joka on logistinen solmukohta vertaansa vailla – tänne pääsee sujuvasti niin junalla, bussilla, omalla autolla kuin lentäenkin sekä Suomesta että maailmalta", jatkoi Ehrnrooth.

STRAW_2Helsinki-Vantaan lentoasemalla asiakkaita palvelevat uuden hotellikompleksin lisäksi GLO Hotel Airport, jonka nimi on 5. kesäkuuta alkaen Comfort Hotel Xpress Helsinki Airport Terminal sekä Hilton Helsinki Airport ja Scandic Helsinki Airport.

Helsinki-Vantaan lentoasemalla ja sen välittömässä läheisyydessä asiakkaita palvelee nyt viisi hotellia, joissa on yhteensä lähes 1200 huonetta ja 33 kokoustilaa. Laajemmalla lentoasema-alueella hotellien määrä nousee yhteensä kahteentoista, tarjoten asiakkaille noin 2900 huonetta ja liki 120 kokoustilaa. Nämä muut hotellit ovat Break Sokos Hotel Flamingo, Clarion Hotel Aviapolis, Holiday Inn Helsinki-Vantaa Airport, Pilot Airport Hotel, Scandic Helsinki Aviacongress, Scandic Helsinki Aviapolis ja Skyline Airport Hotel. Itse lentoasema-alueella palvelee lisäksi Forenom Hostel Vantaa Airport. MH, ER

STRAW_ravintola_3STRAW_ravintola_1

STRAW_standarddouble

STRAW_Superior

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Lue myös: