Dachserin Tampere-Pirkkalan logistiikkakeskuksen peruskivi muurattu - valmistuu vuonna 2025

Dachser_1Dachserin Tampere-Pirkkalan lentokentälle rakennettavan logistiikkakeskuksen peruskivi on muurattu 25. maaliskuuta 2024. Kyseessä on yhtiön toinen logistiikkakeskus Suomessa. Dachser toteuttaa Tampere-Pirkkalan logistiikkakeskuksen kumppaneinaan Logicenters ja SSA. Yhtiön tavoitteena on jopa lentorahtiyhteys Aasiaan saakka.

Dachser Finland on aloittanut uuden toimipisteensä ja toisen logistiikkakeskuksensa rakentamisen Tampere-Pirkkalan lentoasemalle. Mukana hankkeessa ovat logistiikkakiinteistöjen toimittaja Logicenters ja toimitilarakentamiseen erikoistunut SSA Rakennus Oy.

Logicenters vuokrasi aiemmin hanketta varten noin 21 800 neliömetriä maata Finavialta Tampere-Pirkkalan lentoaseman vierestä. SSA rakentaa kyseiselle tontille uuden 5100 neliömetrin logistiikkakeskuksen ja terminaalin.

“Työt tontilla ovat käynnistyneet ja etenevät suunnitellusti. On ilo rakentaa modernia ja ympäristöarvoiltaan korkeatasoista kiinteistöä", sanoi SSA Rakennus Oy:n hankejohtaja Joni Alatyppö.

Valmistuttuaan logistiikkakeskus tarjoaa kansainvälisiä logistiikkapalveluja yhtiön nykyiselle ja uudelle asiakaskunnalle Pirkanmaan alueella ja muualla Suomessa. Logistiikkakeskuksen arvioidaan työllistävän aluksi sekä suoraan että epäsuorasti 50–70 henkilöä ja täydellä tuotannolla 100–200 henkilöä.

Terminaalin odotetaan valmistuvan vuoden 2025 ensimmäisen neljänneksen aikana ja olevan käyttövalmiudessa viimeistään vuoden 2025 kesään mennessä.

Pirkkalaan sijoittuva logistiikkakeskus nopeuttaa vienti- ja tuontilähetysten kulkua, kun niitä ei enää jatkossa kuljeteta ensin yön yli Helsinkiin vaan kuljetukset lähtevät päivittäin tarkoilla toimitusajoilla Pirkkalasta suoraan maailmalle.

Tampere-Pirkkalan lentoasema palvelee nykyisin kansainvälistä matkustajaliikennettä, lentokoulutusta sekä sotilaslentotoimintaa. Nyt lentoasema kehittyy myös lentorahdin keskuksena.

Saksalainen Dachser on toiminut Pohjoismaiden lento- ja merirahtimarkkinoilla Tanskassa vuodesta 2005, Suomessa vuodesta 2013 ja Ruotsissa vuodesta 2019.