EASA:n uusi hanke tähtää Keski-Aasian maiden lentoturvallisuuden parantamiseen

 EASA_logo_1Euroopan lentoturvallisuusvirasto EASA tukee uudessa hankkeessa siviili-ilmailun kehittämistä useissa Keski-Aasian maissa. Euroopan komission EASA:lle myöntämän nelivuotisen hankkeen avulla on määrä nostaa turvallisuustaso kohdemaissa eurooppalaisen ja kansainvälisen tason mukaiseksi.

EASA aloittaa helmikuussa 2016 uuden teknisen yhteistyön usean Keski-Aasian valtion kanssa. Hankkeen sopimusarvo on noin viisi miljoonaa euroa. Mukana lentoturvallisuuden parantamiseen tähtäävässä hankkeessa ovat Armenia, Azerbaidžan, Georgia, Kazakstan, Kirgisia, Moldova, Tadžikistan, Ukraina ja Uzbekistan.

Hanke koostuu koulutuksesta, paikallisista tukitoimista sekä tietoisuuden parantamisesta. Tarkoilla aloitteilla pyritään parantamaan turvallisuusjohtamista ja siviili-ilmailun hallinnointia keskittyen tehokkaasti ICAO:n ja EASA:n auditoinneissa havaittuihin turvallisuuspuutteisiin.

Tukea annetaan myös nykyisten kattavien ilmaliikennesopimusten käyttöönottoon sekä yhteisen ilmailualueen rakentamiseen. Tavoitteena on lisäksi sääntelyn ja käytännön työn harmonisointi kansainvälisesten turvallisuusstandardien mukaisiksi.