Etihad suuntaa Intian markkinoille ostaen osuuden Jet Airwaysistä

JetAirways_1Jet Airwaysin omistajat ovat hyväksyneet Etihad Airwaysin ostotarjouksen yhtiön osakkeista. Arabiemiraattien lippulaivayhtiö pääsee kauppojen myötä vahvasti kasvaville Intian markkinoille.

Etihad ja Jet Airways sopivat kaupoista jo huhtikuussa 2013. Etihad saa kauppojen myötä haltuunsa 24 prosenttia Jet Airwaysin osakkeista. Yhtiöt lisäävät kauppojen myötä codeshare yhteistyötään ja lentoja lisätään Intian ja Abu Dhabin välille.

Etihad Airways maksaa osakkeista noin 295 miljoonaa euroa, jonka lisäksi se sijoittaa yhtiöön noin 155 miljoonaa euroa. Kaupat vaativat vielä Intian kilpailuviranomaisen hyväksynnän.

Vuonna 1992 perustettu Jet Airways on Intian toiseksi suurin lentoyhtiö ja se operoi 100 koneen laivastolla, jonka keski-ikä on alle kuusi vuotta. Yhtiön reittiverkostossa on  70 kohdetta joista 50 sijaitsee Intiassa.

Etihad Airways on laajentunut vahvasti ostamalla vähemmistöosuuksia eri lentoyhtiöistä. Euroopan lentoliikenteen pariin yhtiö on päässyt ostamalla reilun 29 prosentin osuuden Air Berlinistä sekä noin kolmen prosentin osuuden Aer Linguksesta. Etihad Airways omistaa myös 40 prosentin osuuden Air Seychellesistä ja 10 prosenttia Virgin Australiasta.

Etihad Airways on perustettu vuonna 2003 ja sen kotikenttä on Abu Dhabi. Yhtiö operoi 66 koneen laivastolla 84 matkustaja- ja rahtikohteeseen. Vuonna 2012 se kuljetti 10,3 miljoonaa matkustajaa.