Etihadin ja Alitalian neuvottelut ovat viimeisessä vaiheessa

Alitalia Airbus A320Etihad Airways ja Alitalia ovat edenneet yhteystyöneuvotteluissaan ja käynnissä on viimeinen vaihe. Neuvotteluiden päätteeksi selviää investoiko kovasti Eurooppaan sijoittanut  Etihad Airways myös Italian ylpeyteen.

Kuluvan kuukauden aikana molemmat yhtiöt selvittävät strategioitaan, jotta niiden avulla päästäisiin kohti yhteistä päämäärää. Neuvottelutilanteen ovat vahvistaneen Etihadin toimitusjohtaja James Hogan ja Aliatalian toimitusjohtaja Gabriele Del Torchio.

Neuvotteluissa on ratkaistava ongelmat, jotka estäisivät toimivan liiketoimintasuunnitelman kehittämisen ja Alitalian palauttamisen kannattavaksi.

Etihad Airways on ostanut maailmalta ja erityisesti Euroopasta heikompia lentoyhtiöitä. Uusien osuuksien avulla Etihad haalii matkustajia omaan reittiverkostoonsa Abu Dhabiin.

Etihad_Boeing_777300ER_1Etihad Airwaysillä on vähemmistöosuudet Airberlinistä (29%), Air Seychellellistä (40%), Virgin Australiasta (19,9%) ja Aer Linguksesta (3%). Tuorein ostos on osuus  Darwin Airline sta (33,3%), jonka jälkeen yhtiön nimi vaihtui Etihad Regionaliksi. Yhtiöllä on lisäksi viranomaishyväksyntä 24 prosentin osuuteen Intian Jet Airwaysistä ja tammikuussa 2014 sen omistukseen siirtyy myös 49 prosenttia Air Serbiasta.

Osuuksien oston lisäksi Etihad on haalinut codeshare-sopimuksia Jet Bluen ja Aegean Airwaysin kanssa, joka aloittaa keväällä suorat lennot Ateenasta Abu Dhabiin.

Lue myös: