EU hyväksyi ehdollisesti Swissportin Servisair-kaupat -rajoituksia Helsinki-Vantaan osalta

Swissport_pushbackEU komissio on antanut hyväksyntänsä Swissportin Servisair-kaupoille muutamilla ehdoilla. Swissportin pitää komission ehtojen mukaan myydä Servisairin Helsinki-Vantaan sekä neljän muun lentoaseman toiminnot jotta se ei saisi liian määräävää markkina-asemaa.

Komissio ilmaisi kannanotossaan huolensa maapalveluiden kilpailutilanteesta Birminghamin, Helsinki-Vantaan, Lontoon Gatwickin ja Newcastlen lentoasemien osalta. Ehtona kaupoille oli että näille alueille ei saa syntyä liian määräävää markkina-asemaa vaan toiminnot pitää myydä eteenpäin.

Ilman rajoituksia toteutetut kaupat olisivat johtaneet monopoliin Birminghamissa ja tärkeän kilpailijan eliminoimiseen muilla mainituilla lentoasemilla. Jäljelle jääneet kilpailijat eivät komission mukaan olisi pärjänneet toiminnassa ja lentoyhtiöiden maksamat hinnat olisivat nousseet.

Rajoitukset koskevat asematasolla tarjottavia sekä matkustajien että matkalaukkujen huolintapalveluita. Sen sijaan landside-puolen rahdinkäsittelyn osalta tarvetta rajoituksille ei ilmennyt.

EU:n asettamien ehtojen toteuttaminen poistaa rajoitukset kauppojen tekemiselle ja palauttaa tasapainon lentoasemien maahuolinnan osalta.

Swissportin maailmanlaajuinen liikevaihto oli vuonna 2012 noin 1,5 miljardia euroa ja Servisairin noin 690 miljoonaa euroa.

Lue myös: