EU ja ASEAN jatkoivat Singaporessa epävirallisia keskusteluja ilmailuyhteistyöstä

EU_ASEANASEAN maiden liikennemisnisterit ja Euroopan Unionin liikennekomissaari Violeta Bulc jatkoivat epävirallisia keskusteluja ilmailuyhteistyöstä Singaporessa. Osapuolet vaihtoivat keskustelujen aikana näkemyksiään ja päivittivät tietojaan liikennejärjestelmän kehittymisestä sekä uudesta EU:n ilmailustrategiasta.

 ASEAN-maiden liikenneministerit totesivat, että Euroopan komissio on ehdottanut kattavien EU-tason neuvotteluiden aloittamista ilmailusopimuksia keskeisten kumppanien kuten ASEANin kanssa. ASEANin edustajat olivat yksimielisiä kiinnostuksesta tällaisen sopimuksen solmimiseen, joka olisi ensimmäinen laatuaan koko alueelle.

Liikenneministerit toivavatkin kovasti, että Euroopan komissio saisi EU:n jäsenvaltioilta mandatin neuvotteluiden aloittamiseksi nopealla aikataululla.

EU ja ASEAN maiden yhteisellä talousalueella on kaikkiaan 1,1 miljardin ihmisen väestö. Yhteistyötä ilmailusektorilla toisi uusia mahdollisuuksia ja etuja molemmille osapuolille.

Singaporessa on 16. helmikuuta alkamassa merkittävä ja Aasian suurin ilmailu- ja puolustusteollisuuden tapahtuma Singapore Airshow.

 

Lue myös: