Eurocopter ostaa Vector Aerospacen

Kaupan myötä Eurocopterista tulee maailmanlaajuinen ilmailun tuki- ja huoltopalveluiden toimittaja.

EADS:n tytäryhtiö Eurocopter Holding on sopinut kanadalaisen Vector Aerospacen ostamisesta. Vector Aerospace on johtava helikoptereiden huolto- ja korjauspalveluiden tarjoaja. Lisäksi se huoltaa ja kunnostaa pyörivä- ja kiinteäsiipisten koneiden moottoreita.

Vector Aerospacesta tulee Eurocopterin itsenäinen huolto- ja korjauspalveluiden tarjoaja. Se toimii pääasiassa Kanadassa ja Isossa-Britanniassa, ja sillä on toimintaa myös Yhdysvalloissa ja Etelä-Afrikassa. Yhtiön liikevaihto vuonna 2010 oli noin 545 miljoonaa Kanadan dollaria (400 miljoonaa euroa), mikä vastaa noin neljännestä Eurocopter Support and Services -yksikön liikevaihdosta (1,7 miljardia euroa). Vector Aerospacen palveluksessa työskentelee 2 500 henkilöä.

Vector Aerospacen hankinta on askel kohti EADS:n strategista, Vision 2020:ksi kutsuttua tavoitetta. Kauppa kasvattaa Eurocopterin Support & Services -yksikköä, joka tavoittelee eri maiden valtionhallinnon ja siviilipuolen asiakkaita. Kaupan myötä EADS kasvattaa läsnäoloaan Pohjois-Amerikan markkinoilla.

Vector Aerospace