Eurofighter Typhoon nähdään ilmassa Seinäjoen lentonäytöksessä

RAF_Typhoon_1_Photo_Berry_VissersSuomen Ilmailuliiton päälentonäytöksessä Seinäjoella 10.–11.6 nähdään Eurofighter Typhoon FGR.4 - taistelukoneita Britannian Kuninkaallisista Ilmavoimista (Royal Air Force).  Yleisöllä on mahdollisuus nähdä Typhoon sekä maassa että ilmassa.

 
Seinäjoelle saapuu Royal Air Force Typhoon Display team, jonka esityslentäjänä toimii Flight Lieutenant Ryan Lawton. Eurofighter Typhoon on esillä BAE Systemsin osaston yhteydessä.

Typhoon-monitoimihävittäjä on laajalti yhteensopiva ja sen kattaviin ilmasta maahan -ominaisuuksiin kuuluvat muun muassa kyky antaa lähi-ilmatukea sekä tarkka, säästä ja vuorokaudenajasta riippumaton pitkän kantaman vaikuttaminen.

Eurofighter Typhoonin kyvykkyyksiä kehitetään jatkuvasti erillisen kehitysohjelman puitteissa. Ohjelmassa ovat mukana yhteensä kahdeksan maan ilmavoimat. Sen tarkoituksena on varmistaa, että kone vastaa kaikkiin uusiin uhkiin myös tulevaisuudessa.

”BAE Systems osallistuu ylpeänä Suomen Ilmailuliiton Seinäjoen päälentonäytökseen. Olemme jo 37 vuoden ajan tehneet menestyksekästä yhteistyötä Suomessa Hawk-harjoitushävittäjien kanssa, ja uskomme, että Eurofighter Typhoon täyttää kaikki Suomen tarpeet tulevaisuuden kehittyneestä, uskottavasta ja kyvykkäästä taisteluhävittäjästä”, kerrotaan BAE Systems Finlandilta.

Lue myös: