Eurolot aloittaa lennot Helsinki-Vantaalle

Eurolot_HK_1Puolalainen lentoyhtiö Eurolot.com käynnistää reittilennot Gdanskista Helsinkiin. Yhtiön ensilento saapuu Helsinki-Vantaalle 31. maaliskuuta 2014. Emoyhtiö LOT lopetti lennot Puolan Varsovasta Helsinki-Vantaalle.

"Gdansk on paitsi tärkeä kaupunki suomalaiselle elinkeinoelämälle myös mielenkiintoinen vapaa-ajan kohde. Olemme iloisia, että tärkeä lentoyhteys Helsingistä tähän Puolan suurimpaan satamakaupunkiin avautuu vajaan vuoden tauon jälkeen uudelleen", sanoo lentoasemajohtaja Ville Haapasaari Finaviasta.

Haapasaaren mukaan uuden lentoyhtiön tulo Suomen markkinoille on aina positiivinen asia ja edistää suomalaisten yhteyksiä maailmalle. Gdanskin-lennoilta on myös loistavat yhteydet 12 kohteeseen Aasiassa, mikä tukee myös Helsinki-Vantaan asemaa Pohjois-Euroopan johtavana vaihtokenttänä.

Eurolot lentää Helsinkiin neljä kertaa viikossa Bombardier Q400 NextGen -koneilla.

LOT vetäytyi syksyllä 2013 talvikaudeksi Varsovan ja Helsingin, Zurichin ja Dusseldorfin välisiltä reiteiltä. Reittiyhteydet eivät tuoneet tarpeeksi matkustajavirtoja LOT:n kaukoliikennelennoille Varsovasta eteenpäin.

LOT:n viestintä kertoi Lentoposti.fi:lle marraskuussa, että laskelmia kesäkaudelle tehdään mutta päätöksiä ei vielä oltu tehty. Joulukuussa LOT ei kommentoinut Helsinki-Vantaan lentoja, koska he ovat eri yhtiö kuin Eurolot. Yhtiö viittasi ainoastaan EU:n asettamiin vaatimuksiin LOT:n rakennemuutoksista.

Eurolot on perustettu vuonna 1996 operoimaan kansallisen lentoyhtiön, LOTin lentoja. Heinäkuusta 2011 alkaen yhtiö on toiminut itsenäisesti ensin kotimaanlentojen operaattorina ja vuodesta 2012 alkaen se on lentänyt myös ulkomaanlentoja Euroopan-kohteisiin. Tämän vuoden tammikuun alusta Eurolot on kuljettanut yli 160 000 matkustajaa 20:een eri kohteeseen.