Finavia isännöi CAPA World Aviation Summit 2015 -tapahtumaa

Finavia_sign_2Kaupallisen lentoliikennealan johtajat kokoontuvat lokakuussa Suomeen CAPA World Aviation Summit -konferenssiin. Tapahtuman isännöi CAPA:n vuoden 2015 virallinen partneri Finavia. Rooli on osoitus Finavian vahvasta asemasta lentoliikenteen kehittäjänä ja alan toimijoiden luottamuksesta yhtiötä kohtaan.

CAPA World Aviation Summit  -tapahtuma avaa Suomelle myös erinomaisen tilaisuuden tehdä kohdemarkkinointia kansainvälisille lentoyhtiöille. Kaksipäiväinen tapahtuma tuo Suomeen arviolta 200 alan johtajaa, päättäjää ja asiantuntijaa ympäri maailmaa. Konferenssin isännöinti on Finavialle kunnia-asia.

On hienoa päästä tuomaan näin suuri ja merkittävä lentoliikennealan tapahtuma ensimmäistä kertaa Suomeen. Tämä on osoitus siitä, että aktiivinen toimintamme lentoliikenteen kehittämiseksi on huomattu maailmalla ja että tekemiseemme luotetaan, johtaja Joni Sundelin Finaviasta kertoo.

Finavian operoima Helsinki-Vantaan lentoasema on Euroopan ja Aasian välisen lentoliikenteen merkittävä solmukohta. Sen loistava maantieteellinen sijainti takaa nopean yhteyden Aasiaan ja myös muualle maailmaan. Lisäksi sen lentoyhtiöiltä perimät maksut ovat Euroopan matalimpia ja vaihtoajat Euroopan nopeimpia. Kokonaisuudessaan Finavia tarjoaa sujuvat ja luotettavat prosessit lentoyhtiöasiakkailleen ja matkustajilleen paitsi Helsinki-Vantaalla, myös sen 23 muulla lentoasemalla.

"Olemme iloisia yhteistyöstämme Finavian – maailmanluokan lentoasemaoperaattorin ja monessa mielessä alan edelläkävijän – kanssa sekä siitä, että saamme tuoda neljännen vuosittaisen World Aviation Summitin Helsinkiin. Konferenssi keskittyy tänä vuonna globaalin lentoliikenteen päätrendeihin ja matkailumarkkinoihin. Pääpaino on regulaatioon ja alaamme rajoittaviin tekijöihin liittyvissä aiheissa", CAPAn Executive Chairman Peter Harbison sanoo.

Aasian-matkailun ennustetaan kasvavan voimakkaasti tulevina vuosina. Viimeisen viiden vuoden aikana Helsinki-Vantaan Aasiaan tarjoamat matkustuspaikat ovat kasvaneet lähes 45 prosenttia. Finavia on vastannut ja valmistautunut kasvuun paitsi liikennevolyymeissaan, myös palveluvalikoimassaan.

"Nykyään Helsingistä on suora yhteys 15 Aasian kohteeseen. Tämä on huomattava luku muihin pohjoismaisiin kenttiin verratessa. Lyhyiden vaihtoaikojen lisäksi olemme panostaneet Aasian vaihtomatkustajien palveluihin. Tarjoamme muun muassa japanilaisille ja korealaisille automaattisen rajatarkastuksen ja kaikille matkustajille ilmaisen ja rajattoman wifi-yhteyden", Sundelin kertoo.


CAPA-konferenssi tukee koko Suomen reittikehitystä

Finavia houkuttelee aktiivisesti lentoyhtiöitä tiivistämään reittitarjontaansa Suomen lentokentiltä muun muassa osallistumalla alan tapahtumiin sekä pitämällä tiivistä yhteyttä kansainvälisiin lentoyhtiöihin eri keinoilla. Yhtiö suunnittelee liiketoimintaa yhdessä lentoyhtiöiden kanssa ja tarjoaa uusille reiteille alennuksia lentoliikennemaksuihin.

Samaan aikaan yhtiö tekee yhteistyötä lentoasemiensa ympäristössä eri toimijoiden, muun muassa matkailuelinkeinon, kanssa. Toimiva lentoasema itsessään ei riitä houkuttelemaan lentoyhtiöitä kohteisiin, vaan lentoyhtiöiden päätöksiä ohjaa ennen kaikkea kunkin alueen vetovoima ja markkinakysyntä.

"Konferenssin isännöinti tukee tekemäämme aktiivista reittikehitystä. Se on loistava mahdollisuus esitellä Suomea kohteena lentoyhtiöille ja lisätä lentoyhtiöiden tietoisuutta Helsinki-Vantaasta ja keskeisimmistä maakuntalentoasemistamme. Emme kuitenkaan pysty tähän yksin, vaan tarvitsemme aktiivisten alueellisten toimijoiden tukea, jotta alueiden vetovoima tulee esille ja lentoyhtiöt kiinnostuvat niistä. Pelkkä hyvin toimiva lentoasema ei vielä vedä kansainvälistä lentoyhtiötä uudelle kentälle, koska lentoasemien kilpailu reiteistä on niin tiukkaa", Sundelin kertoo.

CAPA World Aviation Summit 2015 - Helsinki 7.-8. lokakuuta 2015