Finavia käynnistää uudistustyöt Turun lentoasemalla

EFTU_terminaaliFinavia Oyj panostaa voimakkaasti Turun lentoliikenteen toimintaedellytyksiin. Lentoasemalla käynnistyvät terminaali 1:n ja liikennealueiden uudistustyöt. Terminaalin peruskorjauksessa uusitaan rakenteet ja järjestelmät, mutta samalla parannetaan lentoaseman viihtyvyyttä ja energiatehokkuutta. Myös matkustajille suunnatut palvelut paranevat, kun myymälä- ja kahvilatilat uudistuvat.

Terminaalirakennuksen peruskorjauksella saadaan tehokkuutta lentoaseman toimintoihin, kun tilat ja järjestelmät uusitaan perusteellisesti. Uudistustöiden lähtökohtana on kiinnittää erityistä huomiota matkustajapalveluiden prosesseihin, jotta aikaansaadaan toimiva kokonaisuus ja matkustajat pääsevät etenemään sujuvasti lähtöportille saakka.

 Peruskorjauksen yhteydessä lentoasemalle nousee myös lasten leikkipaikka ilahduttamaan lapsiperheiden matkan tekoa. Automaatiota matkustajien käyttöön lisätään. Tänä vuonna saadaan kaksi uutta bag drop –automaattia. Myymälä- ja kahvilatiloja selkeytetään ja valikoima paranee.

EFTU_TWR_1 ”Peruskorjaus tulee näkymään niin, että Turun lentoasema palvelee entistä paremmin alueen matkustajien ja sitä käyttävien lentoyhtiöiden tarpeita. Tilojen uusimisen ansiosta saamme aiempaa paremmat mahdollisuudet kehittää lentoaseman palvelutasoa", sanoo aluejohtaja, Turun lentoaseman päällikkö Juha Aaltonen Finavia Oyj:stä.

Samalla lentoasemalla työskentelevien työolosuhteet paranevat. Investointihanke tulee synnyttämään rakennusaikana työpaikkoja sekä tukee lentoliikenteen myönteistä kehittymistä Turussa tulevina vuosina”.

 Lentoaseman terminaali 1:n peruskorjauksen lisäksi liikennealueella peruskorjataan päällystettyjä alueita kiito-, rullaustiellä ja asematasolla. Asematasolle rakennetaan neljä betonista lentokoneen pysäköintipaikkaa.

Liikennealueilla tehtävien töiden takia lentoasema on suljettu kesällä 4 viikkoa eikä lentoliikennettä ole ajalla 30.6. - 27.7. Tuona aikana Gdanskista Turkuun operoiva Wizzair lentää Helsinki-Vantaalle.

Uudistustöiden lasketaan maksavan noin 14 miljoonaa euroa. Nyt alkavien töiden odotetaan valmistuvan vuoden 2015 alkupuolella.

 Lentoasemalla toteutetaan myös ympäristöhankkeita, joiden ansiosta toiminnan ympäristövaikutukset pienenevät entisestään. Lisäksi lentoasemalle hankintaan kaksi harjapuhallinta kiitoteiden talvikunnossapitoon.

EFTU_rwyViimeisen kymmenen vuoden aikana Turun lentoaseman matkustajamäärät ovat kasvaneet lisääntyneen reittitarjonnan myötä. Turun kautta matkusti viime vuonna 324 667 lentomatkustajaa, mikä oli reilut 20 prosenttia vähemmän kuin vuonna 2012.

Matkustajamäärät ovat pudonneet kotimaassa useimmilla lentoasemilla. Turusta on lentoja Helsingin lisäksi Maarianhaminaan, Kööpenhaminaan, Tukholmaan, Riikaan, Alicanteen sekä Gdanskiin.