Finavia nosti ryijyt seinälle Oulussa

Finavia_Oulu_ryijyt_1Finavia on parantanut Helsinki-Vantaan lentoaseman matkustajakokemusta monin eri tavoin. Viime aikoina huomiota ovat saaneet myös maakuntalentoasemat kuten Vaasa, Turku, Oulu ja Kittilä. Tuorein veto on perinteisten suomalaisten ryijyjen nosto Oulun lentoaseman seinille.

Lentoasemien porttialueet ovat paikkoja, joissa matkustajat viettävät lyhyen tai pidemmän hetken ennen lennon lähtöä. Finavia onkin pyrkinyt aktiivisesti parantamaan matkustajakokemuksia lentoasemillaan.

Oulun lentoaseman ryijymetsän avulla Finavia haluaa tehdä matkustajien lentoasemakokemuksesta entistä viihtyisämmän.  Taiteilija Taina Otsamon ryijynäyttely sijaitsee lähtöportin 14 läheisyydessä.

Oulu_lennonjohtotorni_finavia"Otsamon ryijyt ovat tyylikkäitä ja ne luovat lentoasemalle lämmintä tunnelmaa. Luonto ja suomalaisuus tulevat upeasti esiin ja mikä hienointa, ryijyt ovat paikallisen tekijän käsialaa", iloitsee lentoaseman päällikkö Liisa Sallinen Finaviasta.

Ryijyt henkivät kevään luontoa, kun koivut heräävät vihreyteen. Niitä voi ihailla keinutellen, sillä lentoaseman keinutuolit ovat samassa odotustilassa. Keinutuolien alla olevat räsymatot ovat nekin paikallista käsityötä.

Palautetta ryijynäyttelystä voi antaa Finavian Facebookissa, Twitterissä tai internetsivujen kautta.

Maakuntalentoasemia huomioitiin viimeksi suuremmin  elokuussa 2013, kun Finavia toi keinutuoleja levähdyspaikoiksi Vaasan, Turun, Oulun ja Kittilän lentoasemille.

 

Lue myös: