Finavia suunnittelee Oulun lentoaseman liikennealueiden peruskorjausta kesälle 2017

EFOU_twr_1Finavia panostaa lentoliikenteen turvallisuuteen ja Oulun seudun elinkeinoelämän ja matkailun toimintaedellytyksiin uudistamalla Oulun lentoaseman lentoliikennealueet 13 miljoonan investoinnilla. Toteutuessaan se on Finavian suurin yksittäinen investointi maakuntalentoasemilla vuonna 2017 ja työllistää alueella kesän aikana satoja ihmisiä.Ouluun suunniteltu remontti on jatkoa vuonna 2014 valmistuneelle palvelu-uudistukselle. Finavia on investoinut Oulun lentoasemaan 2000-luvun aikana noin 30 miljoonaa. Mittavien investointien tavoitteena on varmistaa Oulun lentoaseman kilpailukyky.

Ensi kesälle suunnitellusta investoinnista tehdään lopullinen päätös alkuvuoden 2017 aikana. Kiitotie olisi poissa käytöstä kuukauden verran.

Suunnitelluissa uudistustöissä lentoaseman kiitotie, rullaustiet sekä asemataso päällystetään uudella asfaltilla. Uutta asfalttia peruskorjattavalle alueelle levitetään 360 000 neliötä. Samalla kiitotien ja rullausteiden valaistusjärjestelmä uusitaan sekä kiitotien päissä olevia rullausteitä parannetaan laajarunkokoneille paremmin sopiviksi.

Edellisen kerran Oulussa liikennealueet remontoitiin vuonna 2001-2002.

"Oulun lentoasema on tärkeä alueen elinkeinoelämälle ja Suomen kilpailukyvylle pohjoisemmassa Suomessa. Oulussa matkustajamäärät ovat kasvaneet positiivisesti ja asiakkaat ovat yhä tyytyväisempiä lentoaseman palveluun", sanoo johtaja Joni Sundelin Finaviasta.

"Kuukauden mittainen kiitotien sulkeminen tulee valitettavasti vaikuttamaan matkustajien matkustusmukavuuteen sekä monen toimijan kaupallisten palveluiden tulokseen, mutta tavoitteenamme on varmistaa liikenteen turvallisuus ja sujuvuus sekä lentoaseman kyky vastata tulevaisuudessa lentoliikenteen kasvavaan kysyntään. Edellytys lentoliikenteen kasvulle on tinkimätön turvallisuus, johon liikennealueiden hyvä kunnossapito tähtää", jatkaa Sundelin.

"Remontilla tulee olemaan vaikutuksia matkustajaliikenteeseen Oulusta, mutta teemme kaikkemme remontin vaikutusten minimoimiseksi toteuttamalla sitä vaiheittain. Oulun lentoasema tulee olemaan remontin jälkeen historiallisen hyvässä kunnossa ja entistä toimivampi palvelevaan lentoyhtiöitä ja matkustajia", sanoo lentoaseman päällikkö Liisa Sallinen.
 
Edellisen kerran lentoasemaa uudistettiin vuonna 2014, kun matkustajakokemusta terminaalissa parannettiin. Silloin toteutettu uudistus keskittyi lentomatkustajien palveluihin terminaalissa, pysäköintialueiden toimivuuteen ja terminaalin viihtyisyyteen. Asiakastyytyväisyystutkimuksissa Oulun lentoasema on uudistusten jälkeen arvioitu parhaiden lentoasemien joukkoon erinomaisilla tuloksilla.

Remontti ajoittuu kesäaikaan, jolloin liikenne on vähäisempää. Peruskorjaustyöt suunnitellaan tehtäväksi kolmessa vaiheessa niin, että kiitotie olisi kokonaan suljettu lentoliikenteeltä 26.6. - 31.7.2017. Rajoitetun aukiolon vaiheessa rajoituksia on erityisesti yöliikenteessä. Yöliikenteen rajoittaminen mahdollistaa sen, että kiitotie on mahdollisimman lyhyen aikaa täysin suljettu.

Vaikutukset matkustajaliikenteeseen tarkentuvat suunnitelmien edetessä.

Lue myös: