Finavia uudisti Maarianhaminan lentoasemaa

Finavia_sign_2Finavia parantaa Maarianhaminan lentoaseman palveluita parannetaan sekä tekee perusparannuksia asematasolle ja rullausteille. Lentoasiakkaita palvelee jatkossa Shell Aviationin tankkiauto.

"Investointi turvaa lentoliikenteen toimintaedellytykset asematason ja rullaustien osalta vähintään 15 vuotta. Päällystystyöt ovat välttämättömiä perusparannustöitä lentoasemillamme säännöllisin väliajoin", kertoo Finavian Länsi-Suomen aluejohtaja Juha Aaltonen.

Perusparannusten aikana lentoaseman asemataso ja rullaustiet on asfaltoitu ja terminaalirakennukseen avattiin 7. syyskuuta uusi duty free -myymälä. Se palvelee myös kotimaanlentojen asiakkaita.

Finavia investoi Maarianhaminan lentoasemaan kaikkiaan 1,2 miljoonaa euroa. Tästä asematason ja rullaustien uudelleen päällystämisen osuus oli noin 0,5 miljoonaa euroa. Finavia investoi verkostolentoasemiin vuoden 2015 aikana noin 25 miljoonaa euroa.

"Halusimme parantaa matkustajaviihtyvyyttä ja palveluita. Uusi ja viihtyisämpi duty free- myymälä lähtevien lentojen aulassa tekee Maarianhaminan lentoaseman matkustajakokemuksesta entistä paremman, iloitsee Maarianhaminan lentoasemapäällikkö Tanja Sabel Finaviasta.

"Olemme iloisia, että saamme Shell Aviationin tankkausauton palvelemaan lentoasiakkaitamme. Se sujuvoittaa lentoyhtiöiden operaatioita kentällä", jatkaa Sabel.

Vuonna 2014 Maarianhaminan lentoasemalla oli kaikkiaan noin 52 000 matkustajaa. Kuluvan vuoden tammi-elokuussa matkustajamäärä oli lähes 14% suurempi edellisvuoteen verrattuna.