Finnair aloittaa yhteistyön kiinalaisen lentotuotteiden jakeluverkosto TravelSkyn kanssa

FinnairA350tailFinnair ja TravelSky, johtava lentotuotteiden jakeluverkosto Kiinassa, ovat sopineet yhteistyöstä, jossa Finnairin lentotuotetarjonta tuodaan TravelSkyn asiakkaille Kiinassa IATA:n uuden NDC-jakeluteknologian (New Distribution Capability) avulla. 
Finnair on ensimmäinen eurooppalainen lentoyhtiö, joka on rakentanut NDC-yhteyden TravelSkyn järjestelmään. Ensimmäinen suora yhteys otettiin käyttöön kesäkuussa 2020 johtavan kiinalaisen online-matkapalvelujen tarjoajan Tongcheng-Elong Holdings Limitedin kanssa.

"Olemme iloisia yhteistyöstä kiinalaisten matkatoimistokumppaneidemme kanssa lentotuotteiden jakelun uudistamiseksi. NDC:n ja TravelSkyn avulla voimme tarjota kaikki lisäpalvelumme kiinalaisille asiakkaille, jolloin matkatoimistoilla on käytössä laajempi tuotetarjonta ja sen kautta kiinalaisilla asiakkaillamme mahdollisuus räätälöidä oma lentomatkansa", sanoo Finnairin kaupallinen johtaja Ole Orvér.

TravelSky-palvelua käyttävien kiinalaisten matkatoimistojen on nyt helppo varata Finnairin lisäpalveluja NDC-yhteyden kautta. Järjestelmän kautta matkatoimistot voivat räätälöidä asiakkaan Finnair-kokemuksen lisäämällä varaukseen esimerkiksi ylimääräistä matkatavaraa tai ennakkoon varattavan aterian.  

TravelSky on johtava tietotekniikan toimittaja Kiinan siviili-ilmailumarkkinoilla. Yritys seuraa kansainvälisten siviili-ilmailumarkkinoiden teknologian kehitystä ja lokalisoi ja soveltaa palveluja Kiinan markkinoille.

Kyseessä on ainoa teknologian alan yritys, jolle on myönnetty kaikki korkeimman tason sertifikaatit NDC:lle ja IATA:n One Order –palvelulle. TravelSky yhdistää tärkeimmät ilmailualan tekijät NDC Plus -yhteisön kautta. 

"Tongcheng-Elong tekee yhteistyötä maailman merkittävien lentoyhtiöiden kanssa tarjotaksemme käyttäjille parempia matkapalveluja ja edistääksemme matkapalvelujen verkkopalvelujen innovaatioita", sanoo puolestaan Tongcheng-Elongin operatiivinen johtaja Wang Qiang. 

Tongcheng-Elong on innovatiivinen markkinajohtaja Kiinan online-matkatoimistoalalla. Yritys syntyi vuonna 2018 Tongcheng Networkin ja eLongin yhdistyttyä ja listattiin samana vuonna Hongkongin pörssiin.  

Se on sitoutunut rakentamaan yhden luukun verkkomatkailualustan, joka tarjoaa palveluja lippujen varaamisesta majoituksen ja muiden lisäpalveluiden varaamiseen. 

Finnair on osa IATA NDC Leaderboard -lentoyhtiöryhmää, joka on sitoutunut edistämään NDC:n käyttöönottoa ja muuttamaan tapaa, jolla matkailualan arvoketju toimii. Finnair nimettiin äskettäin IATA:n korkeimman tason NDC-sertifioimaksi yhtiöksi, ja se tarjoaa nyt kattavat varaus- ja palvelumahdollisuudet NDC-sovellusliittymänsä kautta.
 
Kiinalla on edelleen keskeinen rooli Finnairin strategiassa, ja Finnair avasi heinäkuussa uudelleen matkustajalentonsa Shanghaihin. Finnair lentää myös Nanjingiin syys- ja lokakuussa ja toivoo pääsevänsä avaamaan lennot myös muihin Kiinan-kohteisiinsa. Finnair tarjoaa sujuvat yhteydet kymmeniin eurooppalaisiin kohteisiin Helsinki-Vantaan kautta.