Finnair avaa reitin Kiinan suurimpaan kaupunkiin Chongqingiin

Finnair avaa ensi vuoden toukokuussa suoran reitin Chongqingiin, joka on Kiinan isoin ja nopeimmin kasvava kaupunki. Uusi reitti on johdonmukainen askel Finnairin Aasian-strategian toteuttamisessa. Yhtiön tavoitteena on hyödyntää Aasian markkinakasvu ja avata uusia reittejä markkinoille, joilla kasvu on voimakkainta. Finnair on ensimmäinen lentoyhtiö, joka avaa suoran reittilennon Euroopasta Chongqingiin.

Tiibetin ylängön laidalla sijaitsevassa, jo nyt maailman suurimpiin lukeutuvassa Chongqingin kaupungissa asuu lähiympäristöt mukaan lukien 32 miljoonaa asukasta. Ydinkaupungissa asuvan väestön odotetaan lisäksi kaksinkertaistuvan seuraavan viiden vuoden kuluessa.

– Kiina on keskeinen osa Eurooppa-Aasia-strategiaamme. Länsi-Kiina on tärkeä kasvualue ja uusi reitti vahvistaa markkinaosuuttamme Aasian kasvavilla markkinoilla. Chongqingin lisäksi Finnair lentää Kiinassa Pekingiin, Shanghaihin ja Hongkongiin yhteensä 26 viikkolentoa, Finnairin toimitusjohtaja Mika Vehviläinen sanoo.

Kiinalaisten yritysten lisäksi monet länsimaiset yritykset etenkin elektroniikka- sekä auto- ja kemianteollisuudessa laajentavat toimintaansa tällä hetkellä kaupunkiin, joten liikematkustus on kovassa kasvussa. Myös rahdin kasvunäkymät ovat teollisuuden kasvun vuoksi lupaavat.

– Yhteistyömme Chongqingin viranomaisten ja paikallisen lentoaseman kanssa on uutta reittiä suunniteltaessa toiminut erittäin hyvin ja olemme kiitollisia avusta, jota olemme valmisteluvaiheessa saaneet. Sujuva yhteistyö on vauhdittanut reitinsuunnitteluprosessia, mikä nopealiikkeisessä liiketoiminnassa on hyvin tärkeää, Vehviläinen jatkaa.

Chongqingin lentoaseman kasvupotentiaali on valtava. Lentoasema on jo avannut 140 reittiä yli 80 kaupunkiin Kiinassa ja Aasiassa ja kenttää laajennetaan parhaillaan. Kolmannen kiitotien valmistuttua vuonna 2015 asema pystyy vastaanottamaan 45 miljoonaa matkustajaa vuodessa.

Vaikka kohde on tärkeä erityisesti liikematkustajille, tarjoaa Chongqing myös paljon nähtävää Kiinan historiasta ja luonnosta kiinnostuneille matkustajille. Tarjolla on historiallisia rakennuksia, temppeleitä ja luonnonkauneutta. Kaupungissa sijaitsee muun muassa UNESCOn maailmanperintökohde Dazun kiviveistokset ja kuumia lähteitä. Kaupungista pääsee myös kätevästi jokiristeilylle Jialing- ja Yangtse-joille. Chongqingista on hyvät yhteydet myös Lhasaan, Xianiin ja Kunmingiin.

Finnair lentää Chongqingiin neljä kertaa viikossa Finnairin Airbus A340 -koneilla. Uusi reitti avataan toukokuussa 2012 ja lentoaika Helsingistä Chongqingiin on kahdeksan ja puoli tuntia. Chongqingin lisäksi Finnair lentää reittilentoja 10 muuhun Aasian-kohteeseen.