Finnair avaa tänään suoran yhteyden Euroopasta Chongqingiin Kiinaan

chongging_finnairFinnair avaa tänään reitin Länsi-Kiinassa sijaitsevaan Chongqingiin, joka on yksi Kiinan suurimmista ja nopeimmin kasvavista kaupungeista. Uusi, suora reitti on tärkeä askel Finnairin Aasian-strategiassa. Chongqingin alueella asuu noin 32 miljoonaa asukasta.

“Kiina on keskeinen osa Aasian-strategiaamme. Tarjoamme ensimmäisenä lentoyhtiönä suoran yhteyden voimakkaasti kasvavasta Chongqingista Eurooppaan”, Finnairin toimitusjohtaja Mika Vehviläinen sanoo.

“Uusi reitti vahvistaa asemaamme Aasian ja Euroopan välisessä liikenteessä ja tarjoaa eurooppalaisille uuden, kiinnostavan matkakohteen.”

Länsi-Kiinan taloudellinen kehitys on nopeaa ja Chongqingin alueella on runsaasti elektroniikka- ja autoteollisuutta, mikä tekee alueesta kiinnostavan liikematkustus- ja rahtikohteen.

Chongqing tarjoaa myös paljon nähtävää Kiinan historiasta ja luonnosta kiinnostuneille matkustajille. Tarjolla on historiallisia rakennuksia, temppeleitä ja luonnonkauneutta.

Kaupungissa sijaitsevat muun muassa UNESCO:n maailmanperintökohde Dazun kiviveistokset ja useita kuumia lähteitä. Sieltä pääsee myös kätevästi jokiristeilylle Jialing- ja Yangtse-joille. Chongqingista on hyvät yhteydet myös Lhasaan, Xianiin ja Kunmingiin.

 Finnair lentää Chongqingiin neljä kertaa viikossa Airbus A340 -koneilla. Tosin ainakin ensimmäinen vuoro operoitiin A330-kalustolla. Lentoaika Helsingistä on kahdeksan ja puoli tuntia. Chongqingin lisäksi Finnair lentää reittilentoja 10 muuhun Aasian-kohteeseen.