Finnair peruu lentojaan Pekingin Daxingiin ja Nanjingiin - vaikutuksia maaliskuun lopulle saakka

A350_x3_A330Finnair peruu lentojaan Pekingin uudelle lentokentälle Daxingiin ja Nanjingiin. Syynä on Kiinan siviili-ilmailuviranomaisen määräys, joka on pysäyttänyt ryhmämatkat Kiinasta. Finnair peruu kaikkiaan viisi viikkovuoroa.

 Koronaviruksen aiheuttaman ryhmämatkojen keskeyttäminen vaikuttaa Finnairin mukaan selvästi tiettyjen Kiinan-lentojen täyttöasteisiin. Yhtiö peruu kolme viikkovuoroa Pekingin Daxing-kentälle sekä kaksi viikovuoroa Nanjingiin.

Finnairin Daxing-kentälle suuntautuvat lennot perutaan aikaväliltä 5.2. – 29.3.2020 ja Nanjingin lennot aikaväliltä 8.2. – 29.3.2020.

"Nämä perumiset ovat seurausta Kiinan toimista rajoittaa ryhmämatkoja Kiinasta. Ryhmämatkojen perumiset vaikuttavat selvästi Pekingin Daxing-reitin ja Nanjingin reitin täyttöasteisiin”, sanoo Finnairin operatiivinen johtaja Jaakko Schildt.  

Vuoden ensimmäinen neljännes ja erityisesti kiinalaisen uudenvuoden jälkeiset viikot ovat tyypillisesti kausiluonteisesti hiljaisia matkustuskausia Finnairin Kiinan reiteillä. Finnair arvioi, että ryhmämatkojen perumisten, lippujen takaisinmaksujen ja lentojen perumisen suora taloudellinen vaikutus helmikuun lukuihin on maltillinen. 

Finnair jatkaa normaalisti lentojaan Pekingin Capital-kentälle, Shanghaihin, Hongkongiin ja Guangzhouhun. Yhtiö lentää edelleen päivittäin Pekingin Capital-lentoasemalle ja Shanghaihin, kaksi kertaa päivässä Hongkongiin ja kahdesti viikossa Guangzhouhun.  

Finnair ilmoittaa varausmuutoksista asiakkailleen sähköpostitse tai teksiviestitse matkustajan varauksensa yhteydessä antamien yhteystietojen mukaisesti. Matkustajat voivat muuttaa varaustaan matkan ajankohdan osalta 31.5.2020 saakka. Finnair uudelleenreitittää matkustajieen toisiin yhtiön Kiinan-kohteisiin paikkatilanteen salliessa. Asiakas voi myös hakea hyvitystä käyttämättömästä lentolipusta.

Finnair mahdollisti asiakkailleen varausmuutosten tekemistä poikkeuksellisilla ehdoilla Kiinan kohteiden osalta jo aiemmin.

Suomen ja Kiinan välillä lentävät Finnairin lisäksi Juneyao Airlines, Tibet Airlines sekä Sichuan Airlines. Ne eivät ole toistaiseksi ilmoittaneet vaikutuksista lentoihinsa. 

Lue myös: