Finnair solmi aiesopimuksen SR Technicsin kanssa lentokoneiden moottori- ja laitehuollosta

SR_logoFinnair ja sveitsiläinen SR Technics ovat allekirjoittaneet aiesopimuksen, jonka mukaan Finnair hankkisi jatkossa lentokoneidensa moottori- ja laitehuoltopalveluja SR Technicsiltä. Finnair arvioi yhteistyön tuovan sille merkittäviä kustannussäästöjä.

”SR Technics on alan johtavia toimijoita, ja sillä on erinomainen laatuhistoria”, Finnairin operatiivisen toiminnan johtaja Ville Iho sanoo. ”Useimmat lentoyhtiöt käyttävät kumppaneita huoltotoiminnassa, ja tämä on meille luonnollinen askel kun keskitymme ydinliiketoimintaamme lentoyhtiönä.”

 ”Päädyimme SR Technicsiin perusteellisen kartoitustyön pohjalta. Selvitimme ensin oman huoltotoimintamme kustannuksia ja rakenteita, minkä jälkeen vertasimme tuloksia kymmeniin alan toimijoihin. Tällä suunnitellulla yhteistyöllä pystyisimme parantamaan moottori- ja laitehuollon kustannustehokkuutta selvästi tinkimättä kuitenkaan korkeista laatuvaatimuksistamme”, Iho sanoo.

SR Technics on maailman johtavia lentokonehuoltoyrityksiä. Sillä on 3 300 työntekijää, ja sen päätoimipiste on Zürichin lentokentällä Sveitsissä. Yhtiöllä on noin 500 lentoyhtiöasiakasta ympäri maailmaa.