Finnair tuo pohjoismaiset FINDSin ateriat Hongkongin-reitin business-luokkaan

Finnair_sorsa_menu_1Finnair tuo hongkongilaisen ravintola FINDSin keittiöpäällikkö Jaakko Sorsan suunnittelemat ateriat Hongkongista lähtevien lentojensa business-luokkaan 4. helmikuuta lähtien. FINDS saa nimensä Pohjoismaista (Finland, Iceland, Norway, Denmark ja Sweden).

Keittiöpäällikkö Jaakko Sorsan luotsaama keittiö tunnetaan puhtaista ja aidoista mauista, ja tavoitteena on viedä asiakkaat makumatkalle pohjoiseen. FINDS on Hongkongin ainoa pohjoismainen ravintola.

 Finnairin Hongkongin-lennoilla tarjottavat annokset pohjautuvat suomalaiseen keittiöön, korkealaatuisiin raaka-aineisiin ja perinteisiin ruoan valmistustapoihin kuten savustukseen, suolaamiseen ja etikkasäilöntään. Mukana on muun muassa kylmäsavulohisalaattia, sienikeittoa sekä lihapullia rosmariinikastikkeessa puolukkahillon kera.

 Finnair_Jaakko_Sorsa“FINDS on uusin yhteistyökumppanimme business-luokan nimikkomenuissa. Tämä yhteistyö tuo parhaat kotimaiset maut Hongkongin reitin asiakkaillemme, ja kunnioittaa pohjoismaisia juuriamme. Suurin osa reitin asiakkaista suuntaa Helsingistä johonkin Euroopan-kohteistamme, ja näin voimme tarjota heille pienen näytteen suomalaisuudesta", sanoo Finnairin menuyhteistyöstä vastaava johtaja Maarit Keränen.

 Finnair aloitti nimikkomenuyhteistyön suomalaisten huippukokkien kanssa vuonna 2013. Yhteistyön tuloksena Finnairin Helsingistä lähtevien lentojen business-luokan asiakkaat ovat päässet nauttimaan kausittain vaihtuvista erikoismenuista, jotka kukin heijastavat menun laatineen keittiöpäällikön ruokafilosofiaa.

Lokakuussa 2015 Finnair esitteli A350-900 XWB -koneidensa uuden menun ja kertoi, että myöhemmin oman menunsa pääsevät esittelemään myös kuuluisat aasialaiset keittiömestarit (linkki uutiseen jutun lopussa).

Jaakko Sorsan suunnittelemat annokset Hongkong - Helsinki -reitille:

Fenkolilla maustettua kylmäsavulohisalaattia, kesäkurpitsaa ja ohraa, piparjuuri-kapriskastiketta

Vokattua kanaa, parsakaalia ja höyrytettyä riisiä

Lihapullia rosmariinikastikkeessa, peruna-porkkanamuhennosta ja puolukkahilloa

 Sienikeittoa, paistettuja korvasieniä ja hasselpähkinäöljyä

Lue myös: