Finnair vuokrasi käyttöönsä myös toisen ATR 72 -koneen

OY-LHC_190318(päivittynyt 18.1 kello 15.44) Finnair on vuokrannut jo toinen ATR 72-500 -koneen käyttöönsä paikkaamaan yhtiön tilapäistä konepulaa. Nyt kone vuokrattiin Norran pääomistajalta Danish Air Transportilta (DAT), kun aiempi kone on vuokrattu sen liettualaiselta tytäryhtiöltä DOT:lta.

Vuokrakoneita käytetään Finnairin lennoilla Suomessa ja lähialuilla tarpeen niin vaatiessa. Koneista ensinmmäinen eli DOT:n kone on lentänyt Finnairin lentoja jo joulukuusta 2018 saakka. Sen vuokrasopimus päättyy tällä erää 18. tammikuuta.

Finnair kertoi 14. tammikuuta vuokranneensa myös toisen ATR 72-200 -koneen (OY-LHC). Tämä koneyksilö tulee DAT:lta ja sillä lennetään yhtälailla Suomessa ja lähialueilla tarpeen ilmetessä.

Vuokrakoneilla lentävät DAT:n ja DOT:n ohjaajat ja matkustamossa on myös heidän oma henkilökuntansa. Lennoilla noudatetaan Finnairin palvelukonseptia.

Finnair tekee parhaansa informoidakseen matkustajiaan operaattorin muutoksesta. Vaihdos voi kuitenkin tapahtua lyhyellä varoitusajalla. Asiakas voi peruuttaa tai vaihtaa lentovarauksensa olemalla yhteydessä Finnairin asiakaspalveluun.

Finnair on paikannut Norran operoimia ATR-koneita jo hyvin pitkän aikaa vedoten tilapäiseen konepulaan. Lennonseurantapalveluiden mukaan yksi Norran ATR-kone on parhaillaan Tanskassa ja syynä on todennäköisesti huoltotoimet. Norran lentäjillä on käynnissä myös työtaistelutoimet, jotka saattavat aiheuttaa yllättäviä kone- ja miehistötarpeita.

Finnair ei ehtinyt keskiviikkona täsmentämään konepulaan johtaneita syitä mutta kertoi 18. tammikuuta, että ATR-koneiden perushuolloissa on tällä hetkellä viivästymistä. Tämä on siis käytettävien wetlease-ratkaisuiden taustalla.

Päivitys 18.1. kello 15.44: lisätty Finnairin tarkennus vuokrakoneiden käytön syistä