Finnairin Airbus A350-900 törmäsi rullaustieopasteeseen Helsinki-Vantaan lentoasemalla

Finnair_A350_taxi(Päivittynyt klo 20.26) Onnettomuustutkintakeskus (OTKES) on aloittanut alustavan tutkinnan Finnairin Airbus A350-900-laajarunkokoneelle 21. helmikuuta tapahtuneesta onnettomuudesta rullaustiellä. Tapahtuman seurauksena Finnairin Tokion Naritan lento peruttiin. OTKES valmistelee varsinaisen turvallisuustutkinnan käynnistämistä.

OTKES on aloittanut alustavan tutkinnan Helsinki-Vantaalla sattuneesta onnettomuudesta, jossa Finnairin Airbus A350-900 -koneen vasen moottori oli osunut rullaustieopasteeseen jäänpoistopaikalta poistuttaessa.

Apron6Jäänpoistokäsittelyn jälkeen rullaamaan lähtenyt A350 oli osunut opastekylttiin, jolloin sekä kyltti, että koneen vasen moottori vaurioituivat. Onnettomuus tapahtui asematason 6 jäänpoistopaikalta poistuttaessa.

Onnettomuustutkintakeskuksen mukaan koneen vauriotarkastuksen jälkeen kyseinen lento Naritaan peruttiin.

"Sunnuntaina pääkaupunkiseudulla oli varsinainen pääkallokeli ja silläkin saattaa olla vaikutuksia tapahtumiin", arvioi OTKESin johtava ilmailuonnettomuuksien tutkija Janne Kotiranta Lentoposti.fi:lle

Alustavan tutkinnan aikana OTKES selvittää siis ainakin kiito- ja rullausteiden olosuhteita sekä kuuntelee nauhoitteita ja haastattelee koneen miehistöä.

Lopullinen päätös varsinaisen turvallisuustutkinnan käynnistämiseksi tehdään, kun alustava selvitys tapahtumien kulusta ja siihen vaikuttaneista asioista on valmis.

"Huono sää ei kelpaa onnettomuuden syyksi. Selvitämme mitä Helsinki-Vantaalla eilen tapahtui ja miksi? Valmistelemme varsinaisen tutkinnan käynnistämistä ja tutkintaryhmän nimittämistä", totesi OTKESin johtaja Veli-Pekka Nurmi Twitterissä.

Päivitys kello 20.26: Lisätty OTKESin johtajan V-P Nurmen twitter-kommentti