Finnairin Change for Good -keräys toi reilut 55 000 euroa UNICEFille

Unicef_logoFinnair toteutti vuodenvaihteessa ulkomaanlennoillaan jo 18. kerran perinteisen Change for Good -keräyksen yhteistyössä Suomen UNICEFin kanssa. Keräyksen tuotto oli 2 miljoonaa Finnair Plus -pistettä ja 55000 euroa.

Kuuden keräysviikon aikana Finnairin asiakkaat lahjoittivat 55 490,93 euroa lentokoneen istuintaskujen keräyskuoriin ja Helsinki-Vantaan lentoaseman keräyslippaisiin. Lisäksi Finnairin kanta-asiakkaat lahjoittivat kampanja-aikana yli kaksi miljoonaa Finnair Plus -pistettä Suomen UNICEFille.

"Lämmin kiitos asiakkaillemme sekä henkilökunnallemme ja yhteistyökumppaneillemme, jotka auttoivat keräyksen toteuttamisessa. Kampanjalla kerättiin varoja nyt toista kertaa UNICEFin Schools for Asia -ohjelmalle, jolla tuetaan aasialaislasten koulunkäyntiä. Uskomme, että koulutus luo vahvan pohjan paremmalle huomiselle", sanoo Finnairin viestintä- ja yhteiskuntavastuujohtaja Arja Suominen.

UNICEFin Schools for Asia -ohjelmalla tuetaan lasten koulunkäyntiä 11 Aasian maassa, jotka ovat Bangladesh, Bhutan, Filippiinit, Intia, Itä-Timor, Kiina, Laos, Mongolia, Nepal, Papua Uusi-Guinea ja Vietnam. Kohdemaissa toteutetaan UNICEFin lapsiystävällisen koulun mallia.

Pysyvien muutosten aikaansaamiseksi UNICEF edistää lasten koulunkäyntiä yhdessä paikallisten päättäjien ja kyläyhteisöjen kanssa. Kerätyillä varoilla rakennetaan ja kunnostetaan kouluja, hankitaan opetusvälineitä ja koulutarvikkeita, koulutetaan opettajia ja rakennetaan puhtaan veden pisteitä ja vessoja.

Finnairin kanta-asiakkaat voivat lahjoittaa pisteitä UNICEFille ympärivuotisesti. Myös ylimääräiset taskunpohjalle kertyneet kolikot voi pudottaa Helsinki-Vantaan lentoasemalla ja loungeissa sijaitseviin keräyslippaisiin.

Vuodesta 1994 lähtien Finnair ja sen asiakkaat ovat lahjoittaneet UNICEFille yli 1,2 miljoonaa euroa. Edellisvuonna Finnairin keräys tuotti UNICEFille reilut 69 000 euroa.