Heidi Mäkelä Finavian Vaasan lentoaseman päälliköksi

FinaviaHeidiMakelaTkT Heidi Mäkelä aloittaa Vaasan lentoaseman päällikkönä 1. elokuuta 2021. Hän vastaa lentokentän johtamisesta ja yhteistyöstä alueen sidosryhmien kanssa. Vuonna 2019 eli ennen koronaviruspandemiaa Vaasan lentoasema oli Finavian verkoston kuudenneksi suurin lentoasema matkustajamäärillä mitattuna.

"Vaasan lentoasema saa Heidistä kokeneen ja osaavan päällikön. Hänellä on laaja tuntemus lentoasemien toiminnasta, sidosryhmistä ja näkemystä kehittämiseen. Olemme iloisia saadessamme Heidin johtamaan Vaasan lentoasemaa", kertoo Länsi-Suomen lentoasemien aluejohtaja Juha Aaltonen lentoasemayhtiö Finaviasta.  

Lentoasemat ovat kansainvälisiä ja jatkuvasti kehittyviä toimintaympäristöjä, joissa tarvitaan paljon erilaista osaamista. Lentoala on Mäkelälle tuttu, sillä hän on aiemmin työskennellyt pitkään lennonvarmistustekniikassa. Finaviaan Mäkelä siirtyy Danfoss Drivesilta, jossa hän on toiminut Suomen toimintojen laatujohtajana.   

"Mäkelällä on tärkeä rooli Finavian nostaessa toimintojaan ja palvelujaan, ja maailman avautuessa koronapandemian jäljiltä. Kriisistä selviytyminen ja henkilökunnan jaksamisesta ja hyvinvoinnista huolehtiminen ovat myös tänä vuonna esimiestyömme kulmakiviä", jatkaa Aaltonen.

Ennen pandemiaa vuonna 2019 Vaasan lentoaseman kautta kulki 303 911 matkustajaa. Vuoden 2020 matkustajamäärä romahti hieman reiluun 35 000 matkustajaan.