Helsingissä järjestetään syyskuussa Drone Olympics 2019 -tapahtuma - mukana kymmeniä joukkueita

Drone_1Helsingissä järjestetään 2.-5. syyskuuta Drone Olympics 2019 -tapahtuma, jossa useat joukkueet kilpailevat dronejen avulla suoritettavien tehtävien ratkaisemisessa. Yleisölle avoin kilpailun huipennus järjestetään keskustakirjasto Oodissa ja kansalaistorilla 5. syyskuuta 2019.

Drone-olympialaisissa on seitsemän eri sarjaa, joihin osallistuu kymmeniä joukkueita ympäri maailmaa. Kaikilla sarjoille on omat yhteistyökumppanit, palkitsemiskriteerit ja tuomarit.

Kesäkuussa käynnistynyt kilpailu huipentuu Helsingin, Espoon ja Vihdin alueella toteutettavaan finaalitapahtumaan 2.-5. syyskuuta. Helsingissä tapahtumapaikkoina toimivat 30-vuotista juhlavuottaan viettävä Harakan saari, keskustakirjasto Oodin Kino Regina sekä Töölönlahden puisto. Tehtävät ovat hyvinkin erilaisia.

Poliisin sekä Länsi-Uudenmaan ja Kymenlaakson pelastuslaitosten Emergency Response -yhteishaasteessa kehitetään tapoja hyödyntää turvallisella tavalla droneja liikenneonnettomuuksien yhteydessä erityisesti relevantin tiedon välittämiseksi viranomaisille.

Ilmatieteen laitoksen Fly High and Back -haasteessa kilpailijoiden on pystyttävä operoimaan dronella turvallisesti mahdollisimman korkealla ja pitkään, keräten samalla olosuhdetietoa ilmakehästä.

VTT:n Extreme Conditions -sarjassa punnitaan dronejen suorituskyky ja akun kesto sekä kylmissä että pilvimäisissä talviolosuhteissa, jotka voidaan luoda VTT:n pakkashuoneeseen ja sen jäätävään tuulitunneliin.

Drone-olympialaisten päätösseremonia ja palkintojenjako järjestetään Keskustakirjasto Oodin Kino Reginassa 5. syyskuuta kello 10.00-14.00. Tämän jälkeen Töölönlahden puistossa on kello 14.30-17.00 esillä Mini Drone Expo, jonka lisäksi ilmatilassa nähdään dronelentoja.

Tapahtuman yhteistyökumppaneita ovat mm. Helsinki, Espoo, Ilmatieteen laitos, Maanmittauslaitos, Ultrahack Business Finland, Infradex, UAS Centre Finland, RPAS Finland RY, DJI, Dronefactory, Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto, Maaseutuverkosto ja Helsingin yliopisto. Järjestelyistä vastaa Ultrahack, joka on järjestänyt vuonna 2017 droneille suunnatun Aurora Arctic Drone Hackathon -innovaatiokisan Lapissa.

"Uskomme tällaisen kilpailun toimivan loistavana välineenä uusien ratkaisujen kehittämisessä ja ennakkoluuloton suomalainen innovaatioekosysteemi tarjoaa sille mainiot puitteet", kommentoi Ultrahackin toimitusjohtaja Mikko Järvilehto olympiakisaa kesäkuussa 2019.

Drone Olympics 2019 -tapahtuma