Helsinki hakee Malmin lentokentän ravintolaan uutta yrittäjää

Malmi_terminaali_1Malmin lentokentän pyöreän asemarakennuksen ravintolaan etsitään uutta vuokralaista. Edellinen toimija Gate1 aloitti Malmilla keväällä 2013. Se kuitenkin lopetti ravintolan pitämisen 23. helmikuuta 2018. Vilkas yleisilmailu- ja koulutuskenttä on toistaiseksi ilman arvokasta ns. kuppilatiiman keräämispaikkaa. 

Edellisen yrittäjän luopuessa tiloista Helsingin kaupunki tarjoaa vuokralle ravintolan, joka sijaitsee rakennushistoriallisesti arvokkaassa, 1930-luvun funkistunnelmaa henkivässä miljöössä. Kaupungin tavoitteena on, että ravintolan toiminta jatkuisi mahdollisimman lyhyen tauon jälkeen.

Kaupunki vuokraa 284 neliön tilat tarjousten perusteella. Kyseessä on ravintola aputiloineen terminaalirakennuksen toisessa kerroksessa. Ravintolasta aukeaa näkymä Malmin lentokentän kiitotielle ja asematasoalueelle.

gate1_close_0218Kaupungin tilapalveluille esitetyssä tarjouksessa tulee olla tarjotun kuukausivuokran lisäksi myös tiedot yrittäjän ravintola-alan kokemuksesta sekä tilaan suunnitellusta toiminnasta. Tarjousten tulee olla perillä 26.3.2018 kello 15.00 mennessä.

Malmin lentokentän aiemmin suuresta asiakaskunnasta muualle ovat muuttaneet mm. Patria Pilot Traingin ja Rajavartiolaitos. Lentokentän läheisyyden lukuisat lounaspaikat eivät ainakaan ole helpottaneet ravintolan tilannetta.

Kaupunki suunnittelee Malmin lentokentän aluetta asuinalueeksi ja asuntotuotannon odotetaan alkavan 2020-luvun alussa. Kyseisen suunnitelman mukaan asemarakennus, lentokonehangaari ja hangaarin viereinen pieni puinen autotallirakennus suojellaan. Ne tulevat säilymään alueella sen muusta käytöstä riippumatta.

Lentotoiminta Malmilla on jatkunut edelleen vilkkaana Malmin lentokenttäyhdistyksen avulla. Vuokrasopimus alueesta on tehty joulukuun 2019 loppuun saakka. Vuonna 2017 Helsinki-Malmin lentokentällä suoritettiin 30 669 operaatiota. Lentokausi on vilkkaimmillaan touko-syyskuussa. Lentokentällä toimii edelleen isoja lentokouluja, joita ovat ainakin Aeropole, Salpauslento ja BF-lento.

Malmin lentoaseman puolustajat ovat maaliskuussa jättäneet korkeimpaan hallinto-oikeuteen valituksen Helsingin yleiskaavasta.

Kaupungin ilmoitus Malmin lentoaseman ravintolan vuokraamisesta

Lue myös: