Helsinki-Vantaa ylittää 17 miljoonaa matkustajaa - Oulussa noustiin yli miljoonaan

EFHK_talvellaFinavian lentoasemilla tehdään matkustajaennätyksiä vuonna 2016 niin kansainvälisen liikenteen ansiosta kehittyvällä Helsinki-Vantaalla, liikematkustajien suosimassa Oulussa kuin turismin nosteessa kasvavilla Lapin lentoasemilla.

Matkustajamäärät Finavia lentoasemilla nousevat tänä vuonna ennätyksellisiksi. Vahvasti kasvaneella Helsinki-Vantaan lentoasemalla päästään ensimmäistä kertaa sen 64-vuotisen olemassa olon aikana yli 17 miljoonaan matkustajaan, joista merkittävä osa on Finavialle strategisesti tärkeitä kansainvälisiä vaihtomatkustajia.

Suomen oloissa huomattava miljoonan matkustajan raja ylittyy puolestaan Oulun lentoasemalla sekä Lapin kentillä yhteenlaskettuna.  

”Ennätystuloksia ei synny ilman kovaa työtä. Sitä olemme tehneet ennen kaikkea yhdessä lentoyhtiöasiakkaidemme sekä henkilöstömme kanssa. Isossa roolissa on myös monien eri toimijoiden kanssa Suomen matkailun edistämiseksi tehty työ. Suomen kasvanut vetovoima matkailukohteena näkyy erityisen selvästi Lapin luvuissa. Kiitos kuuluu myös kaikille matkustajillemme, jotka olette kulkeneet lentoasemiemme kautta. ”, Finavian toimitusjohtaja Kari Savolainen sanoo.

Helsinki-Vantaa kasvaa kansainvälisen lentoliikenteen solmukohtana

Helsinki-Vantaan lentoaseman yli 17 miljoonaa matkustajaa kertovat vahvasta ja Finavian strategian mukaisesta kasvusta Euroopan ja Aasian välisenä solmukohtana. Kasvua ovat ruokkineet osaltaan uudet lentoyhtiöt ja reitit. Helsinki-Vantaalta on nyt yhteensä 135 suoraa lentokohdetta.

Kesällä 2016 Helsinki-Vantaasta tuli Euroopan suurin lentoasema Japanin-reittien määrässä mitattuna, kun reitti Fukuokaan avautui. Muita merkittäviä kaukoliikenteen avauksia tänä vuonna ovat olleet suorat reitit Qatarin Dohaan, Yhdysvaltojen Miamiin ja Kiinan Guangzhouhun. Vaihtoliikenteen kasvun myötä myös Euroopan lentotarjonta on vahvistunut entisestään.

”Laajentamisen lisäksi panostamme palveluiden kehittämiseen. Sykähdyttävä asiakaskokemus tuo matkustajan toistekin lentoasemalle ja saa hänet suosittelemaan kenttää myös muille, mikä on äärimmäisen tärkeää erityisesti vaihtomatkustajista kilpailevalle Helsinki-Vantaalle. Myös tämä työ on tuottanut hedelmää. Useat kansainväliset tahot ovat tänäkin vuonna antaneet tunnustusta lentoaseman hyvistä palveluista”, Savolainen sanoo. 

Oulun lentoasema palaa miljoonaluokkaan

Torstaina 15.12. Oulussa otetaan juhlavasti vastaan vuoden miljoonas matkustaja. Suomen toiseksi vilkkaimpana lentoasemana tunnettu Oulun lentoasema palaa näin miljoonakerhoon, johon se ylsi edellisen kerran vuonna 2012. Miljoonan matkustajan rajapyykki saavutettiin tuolloin Oulussa ensimmäistä kertaa.

Lentoliikenteen tärkeyttä Oulun alueen elinkeinoelämälle kuvastaa se, että Oulun lentoaseman matkustajista merkittävä osa on liikematkustajia. Vuoden 2014 matkustajakokemusta parantaneiden uudistusten jälkeen Oulun lentoasema on arvioitu toistuvasti parhaiden lentoasemien joukkoon erinomaisella asiakastyytyväisyydellä.

Lapin matkailuelinkeinot korjaavat yhteistyön satoa

Lapin matkailun suosio on vuonna 2016 noussut edelleen. Lapissa alueellinen yhteistyö kantaa hedelmää, ja houkuttelevan matkailutuotteen lisäksi kasvua ovat ruokkineet uudet reittiavaukset. Tällä talvikaudella Lappiin lennetään yhteensä kahdeksan suoraa kansainvälistä reittiä Britanniasta, Saksasta ja Sveitsistä.

”Jos kasvulle etsii vertauskuvia, voidaan lämmittävän rakovalkean sijaan puhua jo kunnon roihusta. Lapin lentojen määrät ovat tänä talvena ennätysluokkaa. Koska kansainvälisillä tilaus- ja reittilennoilla on suuri merkitys alueen lentoasemille ja matkailuelinkeinolle, Finavian tavoitteena on määrätietoisesti kasvattaa lentoliikennettä Lapissa. Miljoonan matkustajan rajapyykin saavuttaminen asettaa myös riman sopivalle korkeudelle ensi vuodelle, kun tavoittelemme kumppaneidemme kanssa uutta ennätystä”, Kari Savolainen kuvailee.