Helsinki-Vantaalle eduskuntavaalien ennakkoäänestyspaikka

vaalit15Aikaisempien vaalivuosien tapaan Helsinki-Vantaan lentoasemalla avataan matkustajille, saattajille ja vastaanottajille sekä kaikille lentoasemalla asioiville tarkoitettu yleinen ennakkoäänestyspaikka. Se sijaitsee terminaalien välisessä yhdyskäytävässä.

Yleisessä ennakkoäänestyspaikassa voi äänestää kuka tahansa äänioikeutettu riippumatta siitä, missä kunnassa hän asuu. Esimerkiksi vaasalainen äänioikeutettu voi äänestää ennakkoon Helsinki-Vantaan ennakkoäänestyspaikassa. Äänestyskopissa on kuitenkin vain sen vaalipiirin yhdistelmä, jonka alueella ennakkoäänestyspaikka sijaitsee.

Eduskuntavaalien ennakkoäänestyspiste sijaitsee T1:n ja T2:n välissä, niin sanotulla terminaalien välisellä yhdyskäytävällä. Se on avointa tilaa kaikille, jotka asioivat lentoasemalla.

Lentoaseman ennakkoäänestyspaikka on avoinna arkisin 8. - 10.4. ja 13. - 14.4. kello 9 - 20. Viikonloppuna 11. - 12.4. äänestyspiste palvelee kello 10 - 16.

Äänestääkseen ennakkoon mukana pitää olla henkilöllisyystodistus. Eduskuntavaalien virallinen vaalipäivä on sunnuntaina 19. huhtikuuta 2015.