Helsinki-Vantaalle lisää kiinankielisiä oppaita

opastekieletFinavia toi Helsinki-Vantaan lentoasemalla kesäkuun alusta lisää kiinan kielen taitoisia oppaita. Palvelukokemuksen parantamisen ohella ensisijaisena tavoitteena on kuitenkin saada kiinalaiset matkustajat entistä paremmin Helsinki-Vantaan kaupallisten palveluiden käyttäjiksi.

"Kiinalaiset ovat eniten kentällä rahaa kuluttava kansallisuus ja heillä on paljon ostovoimaa. He haluavat ostaa paikallisia tuliaisia läheisilleen, mutta eivät usein tiedä, mitkä tuotteet ovat suomalaisia. Tämä esimerkiksi on asia, jossa oppaamme pystyvät olemaan avuksi", Finavian Jukka Isomäki Helsinki-Vantaan Commercial Services -yksiköstä kertoo.

Oppaat tarjoavat kiinalaisille matkustajille palvelua heidän omalla kielellään ja toimivat tulkkina matkustajan ja lentoaseman asiakaspalvelu- ja muun henkilökunnan kanssa.

He antavat kiinalaismatkustajille tuliais- ja lahjasuosituksia, neuvovat tax free- asioissa ja opastavat, mitkä kortit ja maksutavat lentoasemalla käyvät. Lisäksi oppaat jakavat Finavian, Helsinki-Vantaan kaupallisten toimijoiden ja Visit Finlandin kiinankielisiä esite- ja mainosmateriaaleja.

Uudet oppaat palvelevat kiinalaismatkustajia Helsinki-Vantaalla vuoden 2016 loppuun saakka. Tämän jälkeen arvioidaan, jatketaanko opaspalvelua myös seuraavana vuonna ja missä laajuudessa.

Opaspalvelun toteutuksessa on mukana kiinalaisiin matkustajiin ja Kiinan kulttuuriin erikoistunut konsulttiyhtiö Lenoni Oy.

Helsinki-Vantaa on Aasian-yhteyksien määrällä mitattuna Euroopan viidenneksi suurin lentoasema. Kiinalaisia kulki Helsinki-Vantaan lentoaseman kautta vuoden 2015 aikana kaikkiaan noin 288 000. Edellisvuoteen verrattuna kasvua oli 12 prosenttia.

Vuonna 2016 Helsinki-Vantaalta on 17 suoraa kohdetta Aasiaan. Finnair lentää Helsinki-Vantaalta kuuteen Kiinan kohteeseen, joita ovat Chongqing, Guangzhou, Peking, Shanghai ja Xi’an sekä Hongkong.

Lue myös: