Helsinki-Vantaan kaukolentoliikenteen sujuvuutta parannetaan

Helsinki-VantaaFinavia käynnistää kaukolentoliikenteen kapasiteetin kasvuun tähtäävät muutostyöt vuoden vaihteessa. Tarkoituksena on parantaa matkustajaliikenteen prosesseja. 

Helsinki-Vantaan matkustajamäärät ovat kasvaneet merkittävästi.  Erityisesti Euroopan ja Aasian välisen matkustuksen suosio lisääntyy koko ajan.

– Olemme lähellä 15 miljoonan matkustajan ennätystä, arvioi liiketoimintajohtaja Henri Hansson Finaviasta.

Hänen mukaansa Helsinki-Vantaan asema Pohjois-Euroopan johtavana kaukoliikennekenttänä ja vaihtomatkustuksen kasvun varmistaminen edellyttävät, että lentoaseman palvelut toimivat sujuvasti. Nykyisestä vähimmäisvaihtoajasta, 35 minuutista, on kyettävä pitämään kiinni.

 Kaukolentojen alueelle rakennetaan kaksi uutta bussiporttia, minkä avulla saadaan nopeasti lisää kapasiteettia erityisesti iltapäivän laajarunkoliikenteelle. Uudet portit ovat käytössä viimeistään maaliskuussa.

Tämän lisäksi tehdään toimenpiteitä, joilla kasvatetaan rajatarkastuksen kapasiteettia. Rajan ylitystä nopeutetaan muuttamalla matkustajien kulkureittejä ja rakentamalla passintarkastusta varten neljä uutta palvelupistettä. Näin voidaan parantaa esimerkiksi Aasian-maiden kansalaisten palvelua.

EU-kansalaiset voivat ylittää rajan helposti ja mukavasti passiautomaatin kautta. Helsinki-Vantaalla on maailman laajin rajatarkastusautomaattilinjasto, joka palvelee sekä saapuvia että lähteviä matkustajia.

 Finavia investoi matkustusmukavuutta parantaviin muutostöihin lähes miljoona euroa.