Helsinki-Vantaan ulkoterassi aukeaa talven jälkeen

katselutasanne_12Helsinki-Vantaan lentoaseman suositun katseluterassin ulko-osuus aukeaa talvitauon jälkeen huomenna lauantaina 1. maaliskuuta, mikäli olosuhteet sen vain sallivat. Noin kello 7 aamulla näköalaterassin avautuessa vartija tarkistaa ulkoterassin lattian kitkat ja niiden ollessa riittävät (ei liukastumisvaaraa), avaa alueen myös asiakkaille.

Tästä eteenpäin kitkatilanne tarkistellaan aina aamuisin. Ulkoterassia pidetään keväällä auki säätilan salliessa.

Ulkoterassia on talvisin pidetty suljettuna niin lumen kuin liukastumisvaaran takia. Sisäosa on ollut käytettävissä koko ajan ja sieltäkin on hyvät näkymät kenttäalueelle. Valokuvaajat eivät kuitenkaan useimmiten halua kuvata lasin läpi.

Nyt siis kuvaaminen katseluterassilta on jälleen mahdollista ilman häiriöitä. Finavia kehottaa Twitterin käyttäjiä lisäämään katseluterassilta mahdollisesti palvelussa jakamiinsa kuviin hashtagin: #HELview.

Katseluterassi sai perjantaina 21. helmikuuta lähtevästä ja saapuvasta liikenteestä kertovat aikataulunäytöt. Sisätiloissa sijaitsevat näyttötaulut välittävät reaaliajassa tietoa kentällä liikkuvista koneista.

katselutasanne_11Kesäkuussa 2012 avattu katseluterasi sijaitsee osoitteessa Lentäjäntie 1 C, niin sanotun toimintakeskuksen (TOKE) katolla. Sisäänpääsy katolla sijaitsevalle terassille on maksuton. 

Omalla autolla tulevat voivat hyödyntää lentokentän maksullisia parkkipaikkoja. Julkisilla kulkuneuvoilla liikkuvat voivat käyttää normaaleja lentokentälle vieviä yhteyksiä, sillä Terminaali 2:sta on TOKE-rakennukseen vain lyhyt kävelymatka. Terassille on viitoitus.
(korjattu ulkoterassin avautumispäiväksi 1.3.).

Lue myös aiemmat Lentoposti.fi -jutut: