Hornetit ja Hawkit ampuvat ensi viikolla ilmamaaliin Pohjanlahdella

MLU_HW_3Lentosotakoulu järjestää ilmamaaliammunnat 20.–24. toukokuuta Pohjanlahden yläpuolella. Harjoituksessa lennetään Hawk-, Hornet- ja Learjet-koneilla. Ammunnat  suoritetaan koneiden lentokonetykkiaseistuksella.

F/A-18 Hornet -hävittäjän etuosassa on sisäinen 20 mm M61 Vulcan -tykki. BAe Hawk -suihkuharjoituskoneen 30 mm Aden-tykki sen sijaan on irrotettavassa säiliössä rungon alapuolella.

Learjetin siipiripustimissa on kaksi RM-30-maalinhinauskelaa. Kone vetää ilmamaaliammunnoissa 2000 metriä pitkän vaijerin päässä olevaa maalipussia, jonka ilmaisimet kertovat osumat.

Harjoitukseen osallistuvat koneet lentävät Kauhavan, Oulunsalon, Pirkkalan, Rissalan, Rovaniemen ja Hallin tukikohdista.Lentotoiminta suuntautuu Perämerelle perustetulle ampuma-alueelle Vaasa - Oulu -akselilta länteen. Lennot käynnistyvät päivittäin kello 9.00 ja päättyvät kello 20.00.

Lentotoiminnasta aiheutuva melu voi aiheuttaa häiriötä. Sotilasilmailun aiheuttamaan meluun liittyvissä asioissa voi ottaa suoraan yhteyttä Puolustusvoimien puhelinvaihteeseen numeroon 0299 800.