Huippukokous lähestyy - Helsinki-Vantaan katseluterassi suljetaan ilmoitettua aiemmin

terassi_sulku_0717_2Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin ja Venäjän presidentti Vladimir Putinin tapaamisen vuoksi lentokoneiden katselu- ja kuvausmahdollisuuksia Helsinki-Vantaalla ja sen ympäristössä joudutaan rajoittamaan. Lentoaseman katseluterassi suljetaan aiemmin ilmoitetusta poiketen jo lauantaina.

Helsinki-Vantaalla sijaitseva lentokoneiden katseluterassi suljetaan aikaisemmasta tiedosta poiketen neljän päivän ajaksi jo lauantaina 14. heinäkuuta kello 7 alkaen. Aiemmin Finavia kertoi sen sulkeutuvan vasta sunnuntaiaamuna.

Terassi avataan uudelleen yleisökäyttöön keskiviikkona 18. heinäkuuta kello 7, jonka jälkeen katseluterassi on jälleen avoinna normaalisti.

Vierailun aikana poliisi voi rajoittaa myös liikkumista lentoaseman turva-aitojen lähistöllä. Käytännössä rajoitukset hankaloittavat lentokoneiden spottaamista ja valokuvausta lentoaseman suuntaan. 

Huippukokous on jo päiviä näkynyt Helsinki-Vantaalla. Yhdysvaltojen ja Venäjän kuljetuskoneet ovat tuoneet Suomeen presidenttitason vierailussa vaadittavaa kalustoa kuten panssaroituja autoja.

Matkustajaliikennettä ei valtionpäämiesten saapumisen pitäisi haitata. Sen sijaan autosaattueiden käyttämillä reiteillä saattaa olla liikennekatkoksia, joihin kannattaa varautua kun miettii matkaa lentoasemalle. T.T.