Ilmailuliitto ja FinnHEMS tutustuttavat drone-harrastajia siiviili-ilmailumaailmaan

HEMS_FH30_1Suomen Ilmailuliitto ja FinnHEMS:in eteläisten tukikohtien operaattori, Skärgårdhavets Helikopter Tjänst Ab/SHT haluavat yhteistyössä jakaa ilmailutietoutta ja parantaa lentoturvallisuutta. Droneharrastajat kutsuttiin tutustumaan ilmailutoimintaan FinnHEMSin tukikohtaan. Suunnitelmissa on järjestää vastaavia tilaisuuksia muuallakin Suomessa.


Ilmailuliitto ja SHT kertovat nuorille ja uusille drone-harrastajille Helsinki-Vantaan FInnHEMS- tukikohdassa mm. dronen turvallisen lennättämisen perusteista, esimerkiksi ilmatilarajoituksista ja siitä, miksi maksimilennätyskorkeudet ovat tärkeitä.

Ensimmäinen tilaisuus järjestetään ilaisuus järjestetään 18.2.2020 kello 17.30– 19.45 FinnHEMSin Helsinki-Vantaan tukikohdassa.

Vastaavia tilaisuuksia pyritään järjestämään uudestaan myös jatkossa sekä muissakin lääkärihelikopteritukikohdissa

Paikalla on henkilöitä Ilmailuliitosta, FinnHEMS:stä, lennonjohdosta, ilmailukarttasovellus Aviamapsista sekä ilmailuviranomaiselta. Suurin osa heistä on itsekin drone-harrastajia.

Väärässä paikassa lentävät dronet ovat merkittävä perinteiselle ilmailulle ja erityisesti juuri matalalla lentävillä lääkärihelikoptereille.

Miehittämättömiä ilma-aluksia koskeva lakimuutos tulee voimaan 1.7.2020.

Ilmailuliiton ja FinnHEMSin tapahtumaan tulee ilmoittautua etukäteen.

Lue myös: