Ilmailutoimijoiden pääkonttori muuntui hotelliksi

Forenom_Koto_avautuiIlmailuhallituksen pääkonttoriksi vuonna 1977 rakennettu Ilmailutie 9 on muuttunut ilmailuvuosien jälkeen lyhytaikaisen majoituksen vaihtoehdoksi.  Tilapäisiin majoitusratkaisuihin ja relocation-palveluihin erikoistunut Forenom  avasi historiallisessa rakennuksessa helmikuun puolivälissä majoituspalveluita tarjoavan Forenom Koton.

Ilmailutie yhdeksän on historiansa aikana toiminut ilmailutoimijoiden pääkonttorina kovasti muuntuvalla alalla. Nyt Forenom tarjoaa pitkän ilmailuhistorian omaavissa tiloissa majoitusta oma huone-palvelu nimellä. 

Forenom_KotoReippain printein sisustetuissa huoneissa on mikro, jääkaappi ja televisio. Asukkaiden käytössä on suurempi yhteiskeittiö sekä yhteiset, naisille ja miehille erotellut remontoidut kylpyhuoneet ja wc-tilat. Osassa asuntoja on oma keittiö ja kylpyhuone. Huoneen hintaan sisältyy myös langaton internet-yhteys.

Vuonna 1977 valmistuneeseen Ilmailutie yhdeksään muutti vuonna 1972 perustettu Ilmailuhallitus. Vuonna 1991 nimi vaihtui liikelaitostumisen yhteydessä Ilmailulaitokseksi.

Uusi toimistotorni TOTO valmistui lentoasemalle vuonna 1999, jolloin Ilmailulaitoksen liikelaitospuoli muutti uuteen rakennukseen Lentäjäntielle ja viranomaistoiminnot sekä osa liikelaitoksen henkilökunnasta jäivät vielä Ilmailutien vanhaan rakennukseen.

Forenom_IlmailuhallintoIlmailulaitos jakaantui vielä Ilmailuhallinnoksi ja Finaviaksi vuonna 2006. Jakautumisen jälkeen Ilmailutien rakennus toimi Ilmailuhallinnon pääkonttorina mutta nimi muuttui Trafiksi vuonna 2010.

Rakennus jäi tyhjilleen vuoden 2011 keväällä, kun liikenteen turvallisuusviranomainen Trafi muutti nykyisiin tiloihinsa Helsingin Kumpulaan.

Vuonna 2001 perustettu Forenom on Baronan tytäryhtiö ja sen liikevaihto oli vuonna 2011 noin 19 miljoonaa euroa. Yhtiö työllistää noin 100 alansa ammattilaista. Asuntoja on liki 2 000 ympäri Suomea ja naapurimaita.