Ilmavoimien Saksan JAWTEX-harjoitus oli menestys

HN_MLU_ilmavoimatKolme Ilmavoimien MLU2 päivitettyä F/A-18 Hornet -monitoimihävittäjää osallistui kansainväliseen Joint Air Warfare Tactical Exercise (JAWTEX) -harjoitukseen.  Tavoitteena oli Hornetien suorituskyvyn parantaminen ja monikansallisten lento-osastojen operointi yhteistoiminnassa maa- ja merivoimien kanssa.

Harjoituksessa tavoitteena oli toimiminen osana monikansallista lento-osastoa sekä MLU2-koneiden operatiivinen testaus ja evaluointi. Tässä keskityttiin monikansallisesti yhteensopivan LINK 16 -datalinkkin ja ilmasta-maahan -suorituskyvyn kehittämiseen sekä elektronisen sodankäynnin järjestelmien testaamiseen.

Suomen kansallisena tavoitteena oli kehittää Ilmavoimien kansainvälistä suorituskykyä ja yhteensopivuutta osana monikansallisia ilmaoperaatioita sekä yhteistoimintakykyä kansainvälisiä kriisinhallintaoperaatioita varten.

"Link 16 -järjestelmä toi merkittävän suorituskykylisän myös kansainväliseen toimintaympäristöön. Kaikki ilmasta-maahan -tehtävät toteutettiin onnistuneesti.
Suomen osasto sai kiitosta korkeasta ammattitaidosta ja koneiden käytettävyys säilyi koko harjoituksen ajan korkealla tasolla", kertoo Suomen harjoitusosaston johtaja majuri Jouni Junttila.

"Seuraava harjoitus järjestetään vuonna 2016. Suomen osallistumista mietitään osana ensi vuonna tehtävää harjoitussuunnittelua."

Suomi osallistui JAWTEX-harjoitukseen nyt ensimmäistä kertaa.

Lue myös: