Israelin koneet iskivät kahdesti Syyriaan

f16net_idfIsraelin ilmavoimat on kahden viime päivän aikana iskenyt sisällissodan runteleman Syyrian alueella oleviin kohteisiin. Maaleina tuoreimmassa hyökkäyksessä arvioidaan olleen sotilastukimuskeskuksen sekä varikkoja Damaskoksen lähistöllä. Perjantaina Israelin koneet iskivät Syyriassa maasta-maahan -ohjuksia kuljettaneeseen saatueeseen.

Sunnuntain vastaisena yönä iskettiin jopa kymmeneen kohteeseen. Määrää on vaikea arvoida, koska maaleissa tapahtui myös jälkiräjähdyksiä.

Israelin pelkona on se, että kehittyneitä asejärjestelmiä päätyy Libanonin alueelle Syyrian hallinnon tukeman Hizbollah-järjestön haltuun. Sieltä niillä voitaisiin uhata Israelin aluetta.

Tiedot tapahtumista ovat hataria, koska Israel ei ole vahvistanut tietoa hyökkäyksistä. Maa on kuitenkin kertonut olevansa valmis estämään aluettaan uhkaavien modernien aseiden pääsyn lähistölleen.

Ensimmäisen tällaisen iskun Israel teki jo alkuvuodesta. Erityisenä pelkona on Syyrian kemiallisten aseiden joutuminen Hizbollahin käyttöön. Maalien tiedustelussa on mitä todennäköisemmin käytetty miehittämättömia ilma-aluksia, joista Israelilla on runsaasti kokemusta.

Joidenkin arvoiden mukaan israelilaiset taistelukoneet olisivat tuoreissa hyökkäyksissään välttäneet tunkeutumista Syyrian vahvan ilmapuolustuksen alueelle. Ne ilmeisesti laukaisivat pitkän kantaman aseensa jo Libanonin yläpuolelta.

Sunnuntain vastaisen yön iskun kohde sijaitsee vain muutamien kymmenien kilometrien päässä Libanonin vastaiselta rajalta. Israelin ilmavoimilla on esimerkiksi tarkkoja Rafael Spice -liitopommeja, joiden kantomatka on jopa 60 km.

Hizbollahin arvioidaan havittelevan erityisesti Syyrian armeijan iranilaisvalmisteisia Fateh-110-maamaaliohjuksia, joiden 200 kilometrin kantama mahdollistaisi iskut Libanonista jopa Tel Aviviin asti. Ne olisivat myös huomattavasti tarkempia kuin Hizbollahin käytössä nykyisin olevat ohjukset ja raketit.

Plus500 on yksi Internetin suurimmista ja käyttäjäystävällisimmistä CFD- ja forex-meklareista. Tämä opas toimii työkaluna sijoittajille, jotka eivät ole vielä perehtyneet kansainväliseen Contracts For Difference (CFD) –alustaan osakkeille, hyödykkeille, indekseille, ulkomaanvaluutoille sekä pörssinoteeratuille rahastoille (ETF). Lisäksi oppasta saa lisätietoa Plus500-sivustosta ja sen toiminnoista sekä kuinka hyödyntää Plus500:n tarjoamia palveluita. Lisäksi opas varmistaa tietysti sijoittajalle hyvät lähtökohdat Plus500:n käyttöön kertomalla Plus500-bonuskoodin. Plus500 bonuskoodi