Ivalon terminaalin laajennustyöt jatkuvat ja kiitotie remontoidaan kesällä

Ivalo_terminaali_1Finavia Oyj:n toukokuussa aloittamat Ivalon lentoaseman mittavat laajennus- ja kunnostustyöt etenevät suunnitelmien mukaan. Kesällä vuorossa ovat terminaalin laajennustyöt sekä kolmen viikon kiitotieremontti elokuussa. Lentoyhteys korvataan remontin aikana bussikuljetuksella.

Finavian tämän vuoden merkittävin verkostolentoasemainvestointi etenee aikataulussa. Ivalon lentoaseman liikennealueen maarakennustyöt ovat jo pitkällä, ja terminaalin laajennustyöt on aloitettu. Laajennustöitä jatketaan läpi kesän, ja lisäksi elokuussa uusitaan kiitotien, rullausteiden ja asematason päällysteet.

”Haluamme olla mukana edistämässä Lapin matkailua. Kunnostustöiden kautta valmistaudumme kasvavaan lentoliikennemäärään ja voimme parantaa matkustuskokemusta entisestään”, Finavian Lapin aluejohtaja Martti Oinas iloitsee. ”Vaikka remontit tuovat mukanaan pieniä väliaikaisjärjestelyjä, teemme kaikkemme, että matkustajiemme on mahdollisimman helppo ja mukava liikkua myös muutostöiden aikana.”

Terminaalin laajennustöiden on tarkoitus valmistua kevätkauden 2015 aikana. Tämän jälkeen aloitetaan nykyisen terminaalialueen kunnostustyöt. Kaikki terminaalityöt pyritään saamaan valmiiksi vuoden 2015 loppuun mennessä.


Lentoasema suljettu 4.–24.8. – matkustajille bussikuljetus Kittilään

IVALO_ADC_2013Lentoturvallisuuden ylläpitämiseksi kiitotielle, rullausteille ja asematasolle tehdään elokuussa uudet päällysteet. Ivalon lentoasema suljetaan päällystetöiden ajaksi 4.–24.8. Lentoasema avataan matkustajille jälleen maanantaina 25.8.

Sujuvan matkustamisen takaamiseksi kaikki lennot operoidaan kiitotieremontin ajan Kittilän lentoasemalta. Finavia on järjestänyt matkustajille maksuttoman bussikuljetuksen Ivalosta Kittilään ja takaisin.

Lentoaseman ollessa suljettuna kaikki lennot operoidaan Kittilän lentoaseman kautta. Finavia järjestää kaikille matkustajille maksuttoman bussikuljetuksen Ivalosta Kittilään ja Kittilästä Ivaloon. Bussimatkalle ei tarvitse hankkia erillistä lippua – riittää, kun mukana on matkustuspäivän lentolippu välille Helsinki–Kittilä tai Kittilä–Helsinki.

Ivalosta Kittilään: Bussi lähtee Ivalon lentoasemalta 4 tuntia 45 minuuttia ennen koneen lähtöaikaa Kittilästä. Bussi on perillä Kittilän lentoasemalla tunti ennen koneen lähtöaikaa. Kittilästä on lentoyhteydet Helsinkiin.

Kittilästä Ivaloon: Bussi lähtee Kittilän lentoasemalta Ivalon lentoasemalle, kun kaikki matkustajat ja matkatavarat on saatu koneesta kyytiin.

Bussit pysähtyvät Saariselällä Riekonlinnan hotellilla, Tunturihotellilla ja Kylpylähotellilla. Lisäksi kyytiin pääsee Kakslauttasen eli nelostien bussipysäkiltä. Myös Sodankylässä voi nousta kyytiin tai jäädä kyydistä pois. Bussi ei pysähdy Kiilopäällä.

Bussin ajoaika on noin 3 tuntia 45 minuuttia. Molemmilla matkoilla pysähdytään 15 minuutiksi Sodankylässä Nesteen huoltoasemalle, missä voi jaloitella, käydä wc:ssä tai ostaa virvokkeita. Busseja liikennöi Lapin Tunturiliikenne Oy.


Verkostolentoasemilla laaja investointiohjelma

Suomen verkostolentoasemilla toteutetaan kuluvan vuoden aikana jopa 35 miljoonan euron investoinnit joilla Finavia panostaa tulevaisuuteen Turun, Ivalon, Tampere-Pirkkalan, Rovaniemen, Kittilän, Oulun ja Vaasan lentoasemille. Suurin osa hankkeista on määrä toteuttaa kuluvan vuoden aikana.

"Olemme sitoutuneet näiden lentoasemien kehittämiseen", kertoi Finavian viestintäjohtaja Mikko Saariaho Lentoposti.fi:lle toukokuussa (Lentoposti.fi 14.5: Suomen lentoliikenteen tulevaisuuden turvaamiseen tarvitaan yhteistyötä).

Näillä lentoasemilla tehdään mm. terminaalirakennusten peruskorjauksia, laajennuksia ja matkustajakokemuksia parannetaan eri keinoin. Hankintalistalla on myös kunnossapito- ja pelastuskalustoa sekä automaation lisäämistä lähtöselvityspalveluihin, matkatavaranluovutukseen ja kulunvalvontaan.

Lue myös: