Japani evää maahanpääsyn lähes kaikilta ulkomaalaisilta paitsi Japanissa asuvilta 31.1.2021 asti

JAL_HK_Finnair_reflectionJapani on kiristänyt maahantulovaatimuksiaan estääkseen Covid-19 -viruksen muunnosten leviämisen maahan. Maanantaista 28. joulukuuta lähtien maahantulo Japaniin ei enää ole sallittua ulkomaalaisilta, jotka eivät asu Japanissa. Uusi määräys on voimassa 31. tammikuuta 2021 saakka. Muutoksella voi olla vaikutuksia myös Helsinki-Vantaalta Japaniin lähteviin Finnairin ja Japan Airlinesin lentoihin.

Japani on kiristänyt maahantulovaatimuksia 28. joulukuua lähtien. Sen seurauksena on peruttu viisumeja sekä ilmoitettu uuden määräyksen estävän saapumisen Japaniin kaikkiaan 152 valtiosta. Maahantulo on sallittu vain Japanissa asuville maan kansalaisille sekä ulkomaalaisille, jotka asuvat Japanissa. Tietyin edellytyksin myös ennen 28. joulukuuta myönnetyt viisumit voivat olla voimassa.

Poikkeuksen muodostavat myös 11 eri valtiota tai aluetta, joiden kansalaiset voivat saapua Japaniin vaikka kulkisivat jonkin maahantulorajoitetun 152 valtion kautta. Pääosin liikematkustusta koskevan poikkeuksen piirissä ovat Singapore, Kiina, Etelä-Korea, Thaimaa, Vietnam, Taiwan, Kambodzha, Brunei, Malesia, Myanmar ja Laos.

Uusin määräys on voimassa 31. tammikuuta 2021 saakka. Sitä pitkäkestoisempi on vastaava määräys Isoa-Britanniaa ja Etelä-Afrikkaa kohtaan, joka on voimassa toistaiseksi ilman määräaikaa.

Kiristyneet maahantulovaatimukset voivat vaikuttaa vähiinkin matkustajille tarjolla oleviin lentoliikenneyhteyksiin. Rahtilennot jatkunevat uusista rajoituksista huolimatta.

Suomesta ja Helsinki-Vantaalta lennetään tällä hetkellä matkustajalentoja Japanin kohteista ainoastaan Tokioon. Japan Airlines lentää päivittäin Tokion keskustan lentokentälle Hanedaan ja Finnair puolestaan lentää päivittäin Tokion Naritaan. Kiristyvien maahantulomääräysten seuraukset voivat koskettaa näitäkin lentoliikenneyhteyksiä. Edellisten lisäksi Finnair lentää myös pelkkiä rahtilentoja Japaniin.

Japaniin saapuvilla matkustajilla tulee olla viisumin lisäksi mukanaan todistus negatiivisesta Covid-19 -testituloksesta, joka on otettu 72 tunnin sisällä ennen lennon lähtöä. Japaniin saavuttaessa matkustajalta otetaan vielä toinen Covid-19 -testi. Japanissa on kapasiteettia testata päivittäin 109 000 koronavirusnäytettä.