Jetfliten laivastoon uusia koneita: Bombardier Challenger 650 ja Gulfstream G150 -liikesuihkukoneet

OH-WIW_060420Jetflite on kevään 2020 aikana hankkinut liikesuihkukonelaivastoonsa upouuden Challenger 650 (OH-WIW) -liikesuihkukoneen sekä Wihuri-konsernin toisessa yksikössä jo aiemminkin käytössä olleen Gulfstream G150 (OH-WIL) -liikesuihkukoneen.

Suomalainen monialakonserni Wihuri Group on Bombardierin pitkäaikainen asiakas ja sen omistama liikelentoyhtiö Jetflite otti uuden Challenger 650 -koneen vastaan maaliskuussa 2020. Suomeen ja Helsinki-Vantaalle uusi koneyksilö saapui yöllä 27. maaliskuuta. Uuden liikesuihkukoneen matkustamo on muunneltavissa nopeasti 12-paikkaisesta 16-paikkaiseksi taikka kahden paarin tai yhden eristysyksikön sisältäväksi ambulanssilentokoneeksi.

OH-WIL_170420Huhtikuussa 2020 Suomessa käyttöön otettiin myös Wihurin Kanadan yksikön käytössä ollut israelilaisen IAI Astran kehittämä ja nykyisin Gulfstream tuoteperheeseen kuuluva G150 -liikesuihkukone. Tämä 7-paikkainen liikesuihkukone lentää tarvittaessa suoraan Helsingistä Kanariansaarille.

Viime aikoina kysyntä on ollut erityisen kovaa juuri ambulanssikoneille, kun käynnissä on  maailmanlaajuinen humanitaarinen kriisi. Uusi Challenger 650 -liikelentokone pääskin heti tositoimiin kuljettamaan kymmeniä potilaita samalla, kun lentokenttiä ja valtioiden rajoja suljettiin ympäri maailmaa. Luotettava Challenger 650 lensi ongelmitta 100 lentotunnin evakuointisarjan suoraan tehtaalta.

“Meidän koneemme ovat aina kovassa käytössä, mutta 100 lentotuntia kahdessa viikossa oli ennätys jopa meille. Erityisesti nyt, kun lentäminen on tosi hankalaa sulkeutuvien rajojen, lentoreittien, lupien ja turvallisten yöpymispaikkojen puuttuessa Covid-19 leviämisen aikana,” sanoo Elina Karjalainen, Jetfliten toimitusjohtaja.

”Olemme ylpeitä, että saimme tämän koneen osaksi kalustoamme ja että pystymme auttamaan niin monia ihmisiä näinä haastavina aikoina", jatkaa Karjalainen

OH-WIW_180420Ambulanssikoneen hyödyt tulevat esiin tämän lentoputken pisimmällä osuudella: yksittäinen lento vei viidessä päivässä matkustajia koteihinsa kolmelle mantereelle: kotikentältään Helsingistä Portugaliin, Italiaan, Malille, Kanariansaarille, Liberiaan, Etelä-Afrikkaan, Seychelleille, Afganistaniin ja Viroon. Challenger 650 voi lentää jopa 7400 kilometrin mittaisia lentoja.

“Poikkeustilanteissa Challengerin luotettavuus ja joustavuus nousevat erityisesti esille. Olemme todella ylpeitä, että Challenger 650 - koneemme on osa Jetfliten tärkeää humanitäärisestä työtä,” sanoo Bombardier Aviationin toimitusjohtaja David Coleal.

Kaikkiaan Jetfliten operoinnissa on nykyisin kuusi lentokonetta, jotka ovat neljää eri tyyppiä ja erilaisia versioita on viisi.

Lue myös:

Artikkeli:
Jetflite – Erikoistehtäviä ja Covid-19 -evakuointilentoja haastavissa toimintaympäristöissä ympäri maailmaa

 

Artikkeli:  Luksusta lentämiseen - Jetfliten uusi Falcon 7X

Artikkeli: Oma aikataulu ja suorat lennot - liikelentämisellä on vakaa kysyntä