Joensuun lentoaseman siirretyt lentoliikennealueen päällystystyöt toteutetaan kesällä 2021

joensuun-lentokentta-0020Finavia uusii Joensuun lentoaseman kiitotien ja rullaustien asfalttipäällysteet kesällä 2021. Alunperin kesälle 2020 aikataulutettu työ siirrettiin maaliskuussa koronavirusepidemian vaikeuttaman taloudellisen tilanteen takia eteenpäin. Uudelleenpinnoituksen ansiosta lentoliikennealueen käyttöikä pitenee ja lentojen palvelutaso voidaan säilyttää.

Joensuun lentoaseman päällystystyön yhteydessä laajennetaan myös kiitoteiden päissä olevia turva-alueita. Lentoasemalla on 2500 metriä pitkä ja 52 metriä leveä kiitotie 10/28.

Hankkeeseen liittyen Finavia osti vuoden 2019 lopulla Liperin kunnalta noin neljän hehtaarin kokoisen maa-alueen, joka rajoittuu nykyiseen lentoasema-alueeseen. Ostettua aluetta on määrä käyttää lentoasema-alueiden pinnoitukseen liittyvän asfalttiaseman paikkana sekä jatkossa lentoaseman muuhun kehittämiseen.

Korjausten kokonaiskustannusten kerrottiin aiemmin olevan noin 1,1 miljoonaa euroa.

 Joensuun lentoasema on päällystystöiden vuoksi suljettuna noin kolmen viikon ajan kesäkuun lopusta heinäkuulle. Tarkat päivämäärät varmistuvat vuoden alkupuolella.

 "Ajoitamme hankalimmat työvaiheet keskikesälle, jolloin lentoasemalla on muita ajankohtia vähemmän lentoja. Olemme töiden suunnittelussa kuitenkin huomioineet heinäkuussa järjestettävän Ilosaarirock-tapahtuman, ja kenttä saadaan avattua uudelleen käyttöön ennen festivaaleja", sanoo Finavian Keski- ja Itä-Suomen aluejohtaja Mari Nurminen.

 Joensuun kiito- ja rullaustien päällystystyöt oli alun perin määrä toteuttaa kesällä 2020. Remonttia jouduttiin kuitenkin siirtämään vuodella eteenpäin koronapandemian aiheuttaman kiristyneen rahoitustilanteen seurauksena. Kiitotieremontti oli suunniteltu toteutettavaksi aikavälillä 2020-2022.

 Finnair lentää tällä hetkellä Joensuuhun Helsingistä Kuopion kautta kahdesti viikossa. Lentopäivät ovat tiistai (HEL-JOE-KUO-HEL) ja perjantai (HEL-KUO-JOE-HEL) maaliskuun loppuun asti. Joensuun ja Kuopion väliä on marraskuusta alkaen liikennöinyt myös lentoyhtiö JS Aviation. Kyseinen yhteys mahdollistaa jatkolennot Finnairin Kuopio-Helsinki -reitille.

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom asetti liikennöintivelvoitteen Helsinki-Joensuu lentoreitille aikavälille 1.4.-31.12.2021. Finnair on ilmoittanut lopettavansa kaupalliselta pohjalta liikennöinnin Joensuuhun maaliskuussa 2021. Jatkossa lentoyhteydet on määrä järjestää ostoliikenteen turvin vuoden 2021 loppuun saakka.

 Vuonna 2020 Joensuun lentoasemalle ei koronapandemian vuoksi ollut lentoja lainkaan huhti-lokakuussa. Matkustajia Joensuun lentoasemalla oli tammi-marraskuussa 2020 hieman yli 21 000, mikä on lähes 82 prosenttia vähemmän kuin viime vuonna vastaavana aikana.

Lue myös: