Kapteeni Fingerroos esittelee kesällä Hornetin taistelunmukaista liikehtimiskykyä

MikkoFingerroos_ilmavoimatKarjalan Lennostossa lentueen päällikkönä virkatyötään tekevä kapteeni Mikko Fingerroos on tämän vuoden Hornet-esityslentäjä. Arvostettuun tehtävään kuuluu Ilmavoimien suorituskyvyn kärjen, F/A-18 Hornet -monitoimihävittäjän kykyjen esittely lentonäytöksissä kotimaassa ja ulkomailla.

Esitystään Fingerroos on valmistellut niin mielikuvaharjoittelulla kuin simulaattorissa ennen koneen puikkoihin istumista. Hän ei ole rakentanut kauden esityslentosarjaa pelkästään taitolennon varaan.

"Sarjaa valmistellessani mietin, etten halua esittää pelkkää taitolentoa. Koska Hornet on taistelukone, halusin tuoda esiin mahdollisimman paljon sen taistelunmukaista liikehtelykykyä." Fingerroos kertoo Ilmavoimien artikkelissa.

"Lähes kaikilla taitolentokoneilla ja hävittäjillä voi lentää esimerkiksi selkälentoa, mutta melko harva 20 000 kiloa painava lentokone kykenee hetkelliseen yli 40 asteen kohtauskulmaan tai nousemaan suoraan pystyyn 200 kilometrin tuntinopeudelta," hän perustelee.

IMG_8417Fingerroos kannustaa sotilaslentäjän urasta haaveilevia hakemaan Ilmavoimiin, jos pienikin mielenkiinto ammattiin löytyy. Hänen mielestään jo pelkästään valintatestit ovat mielenkiintoinen ja unohtumaton kokemus.

"Koulutus ja ammatti tarjoavat haastavia, mielenkiintoisia ja vaihtelevia työtehtäviä sekä suuria elämyksiä. Työyhteisö on vertaansa vailla," hän kehuu.

Hornetin puikkoihin Fingerroos pääsi ensimmäisen kerran viimeisenä kadettivuotenaan vuonna 2003. Lentotunteja on kertynyt hävittäjällä jo yli 1000. Hawk-suihkuharjoituskoneen kuomun alla hän on istunut noin 500 tuntia.

Lue koko artikkeli Ilmavoimien sivuilta

Lue aiemmat Lentoposti.fi -jutut Ilmavoimien kauden 2014 esityslennoista: