Kasvava Ivalon lentokenttä valittiin Finavian verkoston vuoden lentoasemaksi

Ivalo_terminaali_1Finavia on valinnut Ivalon lentoaseman vuoden 2017 lentoasemaksi verkostossaan. Tunnustus on järjestyksessään jo 28. Titteli on myönnetty Ivaloon aiemmin vuonna 2001. Kentän henkilöstö ja sujuvat palvelut saavat kehuja myös matkustajilta.

 

Pohjois-Suomen aluejohtaja Veli-Pekka Pitkänen Finaviasta kertoo, että perusteina valinnalle olivat muun muassa esimiestyön huikea kehittyminen kaikilla toimialoilla sekä vahva sitoutuminen henkilöstön osalta.

 "Ivalossa moniosaajuus on viety niin pitkälle kuin se lentoasemaympäristössä yleensä on mahdollista. Siellä hoituvat hienosti esimerkiksi kuormaus, jäänpoisto, ilmailun polttoainehuolto ja yhteistyö auto- ja rengastestaajien kanssa – sekä luonnollisesti myös normaalit lentoasemarutiinit, jotka Ivalon arktisissa olosuhteissa eivät ole aina helpoimmasta päästä", luettelee Pitkänen.

Asiakastyytyväisyys Ivalon lentoasemalla on erittäin korkeaa, mistä osoituksena on ensimmäinen sija Finavian lentoasemien asiakastyytyväisyyskyselyssä.

Lentoaseman terminaali tarjoaa Lappiin suuntaaville matkailijoille ainutlaatuisen elämyksen sujuvalla palvelullaan sekä kauneudellaan. Terminaalissa voi viettää aikaa esimerkiksi keinutuoleissa tai loimuavan takkatulen ääressä.

Ivalo on Suomen ja koko Euroopan unionin pohjoisin lentoasema. Napapiirin pohjoispuolella sijaitsevalla kentällä koetaan niin talven kaamos kuin kesän yötön yökin.

Päivittäisen Helsingin-yhteyden ohella turisteja tuovat Ivaloon kausittaiset lennot mm. Iso-Britanniasta ja Saksasta. Ivalon lentoasemalta on lisäksi hyvät linja-autoyhteydet eri puolille Pohjois-Lappia sekä lyhyt matka Norjaan ja Jäämerelle.

Ivalon lentoasema työllistää vakituisesti vajaat 20 henkilöä. Sesonkiaikana miehitys lähes kolminkertaistuu. Lentoaseman päällikkönä toimii Jarmo Pyhäjärvi.


Finavian jätti-investointi kehittää kenttää entisestään

Ivalo_Airport_terminalIvalon lentoasema on vanhin Lapin kuudesta lentoasemasta. Paikkakunnalle avattiin jo vuonna 1943 sotilaslentokenttä, joka kuitenkin tuhoutui Lapin sodassa vuonna 1945.

Kaupallinen liikenne alkoi kunnostetulta Ivalon lentoasemalta Rovaniemelle vuonna 1955. Vuonna 1973 valmistui lentoaseman pääkiitotie, joka pidennettiin nykyiseen 2 499 metrin mittaansa vuonna 1981.

 Viime vuonna Ivalon lentoasema palveli yhteensä 210 566 matkustajaa, mikä tarkoitti matkustajamäärien kasvua 17 prosentilla vuoteen 2016 verrattuna. Terminaalirakennusta on laajennettu useaan otteeseen 1990-luvulla ja viimeksi vuonna 2016.

Parhaillaan Lapin lentoasemilla on käynnissä 55 miljoonan euron kehitysohjelma, joka mahdollistaa Lapin matkailun kasvun. Ivaloon rakennetaan investoinnin myötä uusia konepaikkoja. Matkustajatilat laajenevat lisäksi huomattavasti uuden matkatavara-aulan ansiosta.

Matkustajamäärien kasvu Lapin lentoasemilla on ollut ennätyksellistä, ja viime vuonna saavutettiin 1,3 miljoonan matkustajan raja. Kasvua edelliseen vuoteen oli 23 prosenttia. Eniten kasvoivat Rovaniemen (+19 %), Kittilän (+26 %) ja Ivalon (+17 %) lentoasemat.

Finavian investointiohjelman myötä Lapin lentoasemat ovat valmiita palvelemaan kahta miljoonaa matkustajaa vuodessa.

Lue myös: