Kauhavalle Vanhan ajan lentopäivä - Legendaariset koneet ilmaan 15. heinäkuuta

KAS_FM_1Lentäjien Juhannus -tapahtumasta tunnettu Kauhava palaa muutaman vuoden tauon jälkeen lentonäytöskalentereihin. Vanhan ajan lentopäivä tuo legendaariset koneet Kauhavalle lauantaina 15. heinäkuuta. Tapahtuman pääpaino on koko perheen lentonäytöksellä mutta tarjolla on myös iltaohjelmaa.

ArcticEagles_3"Kauhavalla on ollut aina lentonäytöksiä, mutta nyt niitä ei ole ollut muutamaan vuoteen. Haluamme herättää henkiin kauhavalaista ilmailukulttuuria ja vanhan ajan lentopäivää ei Suomesta muualta löydy", kertoo LSK Business Parkin projektipäällikkö Eemeli Jokelainen.

Vanhan ajan lentopäivä -tapahtuma alkaa lauantaina 15. heinäkuuta kello 15 ja päättyy kello 01.30.

Vaikka uusi tapahtumapäivämäärä ei olekaan perinteisesti Juhannuksena niin, sillä on silti historiansa. Nimittäin ensimmäinen koulutuslento nousi ilmaan Kauhavalta 88 vuotta aiemmin eli 15.7.1929.

ArcticEagles_1Taivaalla nähdään muun muassa kahdella Fouga Magister - suihkuharjoituskoneilla lentävä Silver Jets -taitolento-osasto sekä Arctic Eagles -taitolentoryhmä. Molempien ryhmien koneita nähdään taivaalla myös soolona.

Mukana on myös  myös Jakovlev 11 sekä VL Viima II ja  Suomen Ilmailuopiston Phenom sekä Extra 300 -taitolentokone. Niiden lisäksi ilmassa nähdään myös RC-koneita.

Suurin osa lentonäytöksessä esiintyvistä lentäjistä on saanut koulutuksensa Kauhavalla.

"Tapahtumassa on mukana paljon sellaisia koneita, jotka ovat palvelleet aikoinaan Kauhavalla, avaa Jokelainen.

SEI2_ViimaLentonäytöksen lisäksi tarjolla on myös iltaohjelmaa. Lentokonehallissa esiintyy Sami Heinonen & Cairo ja he soittavat Topi Sorsakoskea sekä Olavi Virtaa. Lavalla nähdään myös Telaketju, joka on tuttu yhtye Lentäjien juhannuksista. Alueella on myös myynti- ja ruokakojuja sekä anniskelualue.

"Ilmailupiireissä rakastetaan tätä paikkaa ja he tuntevat tämän paikan kodikseen. Suhtautuminen tapahtumaan on ollut erittäin positiivista", iloitsee Jokelainen.

Lue myös: