KL: Atol Avion hakeutuu yrityssaneeraukseen - Taustalla raskaat tappiot

ATOL_malmi_1Suomalainen lentokonevalmistaja Atol Avion Oy hakeutuu yrityssaneeraukseen, kertoo Kauppalehti. Useita rahoituskierroksia läpikäyneen yhtiön kerrotaan tehneen raskaat tappiot. Atol menetti koelentokoneensa lentoturmassa kesällä 2018.

Suomalainen Atol Avion Oy hakeutuu yrityssaneeraukseen. Lentokonevalmistaja menetti ATOL 650 LSA -amfibiokoneen (OH-XNA) lentoturmassa Rovaniemellä heinäkuussa 2018. Onnettomuustutkintakeskus ei koskaan aloittanut tutkintaa turmasta, vaikka hankkeessa on ollut määrä kehittää sarjavalmistettavaa ilma-alusta jopa kansainvälisille markkinoille.

Atol Avion vaihtoi turman jälkeen koneensa markkinointinimeä ja suunnitteli uuteen versioon rakenteellisia muutoksia. Sitä ei kuitenkaan ole vielä ainakaan tiettävästi edes koelennetty.

Kauppalehden mukaan Atol Avionin saneerausmenettelyhakemus tuli vireille Oulun käräjäoikeudessa 24. syyskuuta. Vuonna 2019 yhtiö teki 339 000 euron tappiot 57 000 euron liikevaihdolla.

Atol Avion on vuosien varrella hakenut lisärahoitusta useita kertoja ja viimeksi sitä haettiin osakeannilla syksyllä 2019. Lentokonevalmistaja pyrki kasvattamaan toimintaansa taannoin myös Yhdysvalloissa. Yhtään lentokonetta ei ole toimitettu ja kehityshankkeet ovat pahasti viivästyneitä, kun uuden koneen oli määrä lentää jo keväällä 2019.

KL: Suomalainen lentokonevalmistaja Atol hakee yrityssaneeraukseen – Taustalla raskaat tappiot

Lue myös: