Koko perheen lentonäytös jylisee viikonloppuna Helsingin yllä - mukana palkittu Hornet-soolo

SU_FIAS_yleis_1Finland International Airshow 2015 tuo lentönäytöksen pääkaupungin ylle 15. - 16. elokuuta. Koko perheelle suunnattu lentonäytös tarjoaa paljon nähtävää lentokoneista, helikoptereista ja ilmailuakrobatiasta kiinnostuneille. Iltapäivien aikana estradille nousevat myös nuorison suosikkiartistit.

Helsinki-Malmin lentoasemalla järjestettävä viikonlopun mittainen Finland Airshow pyörähtää käyntiin lauantaina 15. elokuuta kello 11.00. Päivän avaa Sami Saikkosen Pitts Special -avauslento sekä helikopterista laskuvarjon ja suuren Suomen lipun kanssa hyppäävä Simo Moilanen.

SU_FIAS_Kairys_1Taivaalla nähdään viikonlopun aikana mm. liettulainen Jurgis Kairys & Air Bandits -taitolentoryhmä, ruotsalaiset Bro Airshow ja Skybirds sekä tsekkiläinen The Flying Bulls Aerobatic Team.

Kotimaista osaamista taivaalla esittelevät taitolentoryhmä Arctic Eagles, Rajavartiolaitoksen Vartiolentolaivue sekä Suomen Ilmavoimat. Mukana on myös suomalainen Visa ”Rocketman” Parviaine, joka hyppää taivaalle helikopterista suihkumoottorein varustetulla siipipuvulla. 

Historian siipien havinaa taivaalle tuo DC-yhdistyksen DC-3 -matkustajakone. Näytösohjelman aikana taivaalla esittäytyvät lentokouluista mm. Patria Pilot Training, Suomen Ilmailuopisto ja Aeropole.

Päivän kenties odotetuin ohjelmanumero on Ilmavoimien Ville Uggeldahlin sooloesitys F/A-18 Hornet -monitoimihävittäjällä. Suorituskykyisellä hävittäjällä lennettävä vauhdikas esitys on noteerattu myös maailmalla.

Uggeldahl palkittiin Englannin Fairfordissa järjestettyyn  Royal International Air Tattoo 2015 (RIAT) -tapahtumassa arvostetulla Paul Bowen Trophyllä parhaasta sooloesityksestä. Ilmavoimat osallistyy viikonlopun lento-osuuksiin myös Valmet L-70 Vinka -alkeiskoulukoneella ja Pilatus-yhteyskoneella. Maanäyttelyssä yleisö pääsee tutustumaan C295M CASA -kuljetuskoneeseen.

malmiairshow_yleisHornetin jylyn takia järjestäjät jakavat kuluvan viikon aikana lähialueen yli 65 000 talouteen tiedotteen lentomelusta. Kyseessä on Liikenteen turvallisuusvirasto Trafin ja Ilmavoimien vaatimus. Edellisvuonna Malmilla ei nähty hävittäjäkalustoa ja yksi syy siihen oli juuri lentomelu.

Taivaan tapahtumien lisäksi tarjolla on myös laaja maanäyttely, jossa ovat mukana mm. FinnHEMS, Suomen Ilmavoimat, Rajavartiolaitos, Patriaa, Suomen Ilmailuopisto, Aeropole ja useat muut ilmailutoimijat.

Lauantaina estradilla nähdään myös Isac Elliot ja Benjamin. Sunnuntaina esiintyvät Robin sekä ulvattomasta temppuviihteestä vastaavat Duudsonit.

Liput ja saapuminen alueelle

SU_FIAS_yleis_2Lippuja koko perheen lentonäytökseen voi ostaa Lippupisteestä ja Tiketistä. Yhden päivän lippu maksaa aikuiselta 26 euroa ja alle 15-vuotiaalta 15 euroa. Tarjolla on myös kahden päivän lippuja sekä VIP-paketteja.

Tapahtuman virallinen ja ainoa etäparkki on Helsingin Messukeskus, josta on non-stop -bussikuljetus tapahtuma-alueelle.Bussikuljetukset on järjestetty myös Tikkurilan juna-asemalta ja Malmin juna-asemalta.

Käteisellä maksettavat bussikuljetuksen edestakainen lippu maksaa seitsemän euroa. Alle 10-vuotiaat lapset matkustavat ilmaiseksi maksavan aikuisen seurassa. Kuljetuksia on tarjolla kello 9-19 välillä noin 15-20 minuutin välein.

 Edellisen kerran Finland International Airshow järjestettiin Malmin lentoasemalla vuonna 2014. Tuolloin huomattavasti ennakko-odotuksia parempi lentonäytös keräsi paikalle järjestäjän mukaan kymmeniätuhansia kävijöitä.

Lue Lentoposti.fi -juttuja Hornet-soolosta ja viime vuoden Finland International Airshow -tapahtumasta: