Korean Airin Boeing 777 teki Hanedassa keskeytetyn lentoonlähdön moottoripalon vuoksi

Korean_Air_Boeing_777-300_HL7534_wikimedia_Aero_IcarusKorean Airin Boeing 777-300 (HL7534, vasemmalla) oli 27. toukokuuta tekemässä lentoonlähtöä Tokion Hanedan lentokentältä (RJTT) kun sen vasen moottori syttyi tuleen. Kone oli vasta lähtökiidon alkuvaiheessa ja ohjaajat keskeyttivät sen onnistuneesti. Matkustajat ja miehistö evakuoitiin liukujen kautta.

HL7534 oli lähdössä kiitotieltä 34R lennolle KE 2708 Souliin. Koneessa oli 302 matkustajaa sekä 17 miehistön jäsentä.

Boeingin ollessa lähtokiidossa tapahtumasta kuvatun videon mukaan sen vasemmasta Pratt & Whitney PW4098 -suihkumoottorista tuli savua ja liekkejä. Konessa olijat tunsivat epätavallista tärinää.

Liikkeen pysähdyttyä matkustajat ja miehistö evakuoitiin hätäliukujen kautta koneen oikealle puolelle. Takimmaisen uloskäynnin liuku painui avautuessaan koneen rungon alle eikä sitä voitu käyttää (katso video jutun lopussa).

Matkustajat ottivat tässäkin evakuoinnissa mukaansa käsimatkatavaroitaan. Tämä on kiellettyä, koska se voi kriittisesti hidastaa koneesta poistumista.

Lentoaseman pelastusyksiköt sammuttivat moottoripalon vaahdottamalla. Ulkoisesti tarkastellen vauriot rajoittuvat moottorin takaosaan. T.T.

Jos video ei näy, katso se tästä.