Kotimainen taitolentoryhmä Arctic Eagles lähtee kauteen 2016 neljällä koneella (video)

Arctic_Eagles_4_2Suomalainen Ilmailuliiton jäsenten muodostama Arctic Eagles -taitolentoryhmä on päättänyt 31 vuoden hiljaisuuden suomalaisessa siviilitaitolennossa. Suuren suosion Suomessa saavuttanut taitolentoryhmä kaavailee kaudelle 2016 neljän koneen osaston ohjelmaa. Harjoitukset on jo aloitettu.

jyri_mattilaSuomalainen taitolentoryhmä Arctic Eagles sai uuden jäsenen Turun lentokerhon puheenjohtajasta ja kokeneesta ilmailijasta Jyri Mattilasta. Lentokokemusta Mattilalle on kertynyt yli 40:llä erilaisella lentolaitteella purjekoneista Ilmavoimien F/A-18 Hornetiin.

Mattila on menestynyt myös taitolennon SM- ja PM-kilpailuissa. Vuonna 2014 hän voitti Sportsman-luokassa SM- ja PM-kisat. Kuluvan vuoden SM- ja PM-kisat hän voitti intermediate-luokassa.

Arctic Eagles jatkaa taitolentolegenda Seppo Saarion johtaman Red Birds -taitolentoryhmän perinteitä. Se esiintyi “Saario Special” -työnimellä heinäkuussa 2013 purjetaitolennon MM-kisojen päätöslentonäytöksessä sekä Lappeenrannan päälentonäytöksessä.

Arctic Eagles nimellä esiinnyttiin ensimmäisen kerran Suomen Ilmailuliiton päälentonäytöksessä Oulussa vuonna 2014. Kuluvan vuoden SIL:n päälentonäytöksessä Turussa Arctic Eagles lensi jo kolmen koneen osastolla.

ArcticEagles_1Ryhmän lentäjillä on kaikkiaan reilun 90 vuoden kokemus taitolentämisestä.

Raimo Nikkanen on kokenut Turun lentokerhon taitolentäjä noin 30-vuoden kokemuksella. Tapio Pitkäsen kokemus on vastaava ja miehelllä on menestystä myös taitolennon SM- ja PM-kisoista.  Miikka Rautakoura on lentänyt taitolentoa jo 20 vuotta sitten Ilmavoimien riveissä. Kaikki lentäjät ovat myös Turun Lentokerhon jäseniä.

Nykyisin ryhmällä on olemassa ohjelma kolmelle koneelle. Osaston ohjelma koostuu kaikkiaan 17 eri liikkeestä, joista 11 lennetään osastossa. Lentonäytösohjelmia on tarjolla myös yksittäisen koneen näytökseen ja parilentoon.

Arctic_Eagles_4_1Nyt Arctic Eagles rakentaa ohjelmaa suuren maailman tyyliin myös neljän koneen osastolle.

Harjoitukset sen osalta ovat käynnistyneet lentonäytöskautta 2016 varten Oripään lentokentällä. Koneiden suorityskykyerojen takia ohjelmassa on luvassa useita splittauksia ja kahden koneen kohtaamisia.

 
Arctic Eagles 2016

Morko_OHXXLno 1 Raimo Nikkanen Pitts S1 Special tunnus: OH-XPA

no 2 Tapio Pitkänen Ultimate 10-300 tunnus: OH-XSF

no 3 Miikka Rautakoura Christen Eagle II tunnus: OH-XEA

no 4 Jyri Mattila Pitts-12 "Mörkö-Pitts" tunnus: OH-XXL


Video Arctic Eaglesin harjoituksista

Lue myös: